Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularan pogodak

Chelsea bez ozlijeđenog Kovačića izgubio od Porta, ali ipak prošao u polufinale Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici koja se igrala u Sevilli Portugalci su u posljednjim sekundama postigli pogodak za Pirovu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja izborili su plasman u polufinale Lige prvaka premda su u uzvratnom susretu četvrtfinala na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli izgubili od Porta sa 0:1. Chelsea je sve obavio u Portugalu pobijedivši sa 2:0.

Porto je pobjednički gol zabio u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Mehdi Taremi. Za više od toga nije bilo vremena. Presudio je rezultat iz prve utakmice u kojoj su Bluesi, također u Sevilli, slavili sa sa 2:0 golovima Masona Mounta (32) i Bena Chilwella (85).

U uzvratnom suretu vidjeli smo skroman nogomet, Chelsea je tek u samoj završnici uspio uputiti jedan udarac u okvir gola, dok je Porto tri puta pucao u okvir engleskih vratiju pri čemu je zabio jedan gol.

Kovačić otpao u zadnji čas

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze nakon što se ozlijedio na posljednjem treningu.

Za Bluese je to prvo polufinale nakon 2014. godine, kada su u polufinalu ispali od madridskog Atletica. Dodajmo i kako je engleski sastav prošao dalje u europskim kupovima svih 14 puta kad je u prvom susretu slavio na gostovanju.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Liverpoola i Real Madrida. Kraljevski klub je u prvom susretu u Madridu pobijedio sa 3:1.

gol expired PSG izbacio Bayern iz Lige prvaka: Bavarcima trebao samo gol za prolaz u polufinale divider

Svjesni kako nemaju previše mjesta za kalkulacije Portugalci su od prve minute krenuli napadački. Prvu priliku gosti su imali u 11. minuti, Jesus Manuel Corona je iz blizine pucao, ali se lopta od Jorginha odbila u korner.

U nastavku susreta Chelsea je postavio čvrsti blok i Porto nikako nije uspio probiti Engleze. Porto je vodio igru, imao loptu u nogama, ali nije bio opasan prema vratima Mendyja. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Porto je imao u 33. minuti, no Corona je promašio zicer s pet metara. Pucao je visoko iznad gola.

Prvo poluvrijeme bez udarca u okvir

Kakvo smo poluvrijeme gledali možda i najbolje oslikava podatak kako igrači Chelsea i Porta nisu uputili niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici dogodio se u 66. minuti, Uribe je pucao glavom, a vratar Chelsea je bio siguran.

Porto je u posljednjim trenucima susreta ipak uspio zabiti, Mehdi Taremi je lijepim udarcem škaricama zabio za pobjedu, ali ne i za prolaz Porta.

CHELSEA - PORTO 0:1

Strijelac: 0:1 Taremi (90+4)

Susret je igran u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan, a sudio je Francuz Clement Turpin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider