Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
24. mladi bogataš

Sjećate li se skupljača kojeg je Hazard "cipelario"? Danas ima 40 milijuna funti na računu

Charlie Morgan, kojeg je Eden Hazard proslavio nagazvši ga na utakmici Chelseaja i Swanseaja, danas je 24. na listi mladih bogataša u Velikoj Britaniji koju je objavio The Times.

Charlie Morgan (Foto: Instagram)

Prije gotovo jednog desetljeća nervozni Eden Hazard opalio je skupljača lopti na utakmici Chelseaja i Swanseaja. Belgijac je nogom nagazio na tad 17-godišnjeg Charlieja Morgana, koji je tijelom pokušao sakriti loptu od njega i ukrasti nekoliko vrijednih sekunda te izazvao skandal.

Tinejdžer je napustio travnjak u naizgled velikim bolovima, držeći se za bolan kuk. Hazard se za incident ispričao dječaku i javnosti, a Morgan je obećao kako neće dizati tužbu protiv tadašnje zvijezde Chelseaja.

Proslavio se i ostvario svoj san

Ispostavilo se kako je 17-godišnjak sin direktora Swnseaja Martina Morgana, vlasnika hotela Morgans, koji je težak 65 milijuna funti, i da je othranjen srebrnom žlicom te vjerojatno zato nije tražio novac od Belgijca kroz tužbu i moguće nagodbe, ali dobio je nešto puno vrijednije.

Njegove društvene mreže eksplodirale su poslije incidenta i broj pratitelja porastao mu je sa šestotinjak na čak sto tisuća. Iskoristio ih je za realizaciju svog životnog sna jer je tri godine kasnije pokrenuo vlastiti biznis. Uočio je prazninu na tržištu alkoholnih pića i s kolegom Jacksonom Quinnom pokrenuo tvrtku "Au Vodka".

Ideju su dobili gledajući vlastite prijatelje kako otvaraju boce votke na njihovim rođendanima poslije famoznog incidenta s Hazardom, a svoj su proizvod promovirali, između ostalog, i na Morganovim društvenim mrežama.

Promet od 38,5 milijuna funti godišnje

U međuvremenu je "Au Vodka" prešla s ograničene serije od 2000 boca, koje su distribuirali po lokalnim barovima u Swanseaju, na čudesnih 35 tisuća boca dnevno u šest godina. Promet mu je narastao s 800 tisuća funti na nevjerojatnih 38,5 milijuna godišnje, a njegova tvrtka u prošloj godini proglašena je najbrže rastućim maloprodajnim brendom u Velikoj Britaniji.

Morgan i njegov partner Quinn ove godine upali su na listu mladih bogataša The Timesa, na kojoj se nalaze na 24. mjestu i njihovo bogatstvo procjenjuje se na po 40 milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider