Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pa neće valjda...

Bilić u drami: Konkurenti iskoristili njegov kiks i pušu mu za vratom

Približava se kraj sezone u engleskom Championshipu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva kola prije kraja sezone Slaven Bilić i njegov West Bromwich Albion imaju samo bod prednosti u odnosu na trećeplasirani Brentford.

Klub iz Londona iskoristio je to što Bilićev WBA u ovom kolu nije uspio na domaćem terenu pobijediti Fulham (završilo je 0:0) te se trijumfom ove srijede sasvim primaknuo u utrci za izravnim plasmanom u Premierligu.

Podsjećamo, Championship je tako ustrojen da dvije najbolje momčadi nakon odigranih 46 kola osiguravaju plasman u Premierligu dok oni klubovi plasirani od treće do šeste pozicije razigravaju za još jedno preostalo mjesto u eliti. Taj play-off je dosta specifičan jer u njemu se sastaju četiri uglavnom podjednake ekipe i svatko svakog može pobijediti pa stoga svi uoči sezone žele dohvatiti do čarobno drugo mjesto i izbjeći stresno doigravanje.

Brentford je s 1:0 pobijedio Preston, pogodak su postigli na otvaranju utakmice, u četvrtoj minuti i uspjeli su to vodstvo sačuvati do kraja.

Gol-razlika nije na Bilićevoj strani

U posljednja dva kola WBA će u goste Huddersfieldu pa će ugostiti Queens Park Rangerse dok je raspored Brentforda sljedeći: gostovanje kod Stokea pa domaći ogled s Barnsleyjem.

Bitno je napomenuti da u slučaju istog broja bodova presuđuje gol-razlika, a ona je značajno na strani Brentforda (+44 naspram +33) što znači da Bilić u ovih preostalih 180 minuta mora nekako sačuvati taj bod prednosti...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider