Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatan niz

Ždrijeb Kupa: Hajduk 19. put zaredom gostuje i mora u Zagreb, Dinamo domaćin u derbiju

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada Rijeka i Oriolik sljedećeg mjeseca odigraju zaostalu utakmicu osmine finala, dobit ćemo sve sudionike četvrtfinala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa. No danas smo saznali parove i domaćine jedne utakmice četvrtfinala kojoj je termin 1. prosinca.

Najzvučniji par je Dinamo – Oriolik/Rijeka. Modri su dobili domaćinstvo najvjerojatnije protiv Rijeke, što će biti prava poslastica nakon ludih prvenstvenih utakmica ova dva kluba ove sezone.

Dvaput ove sezone Dinamo i Rijeka igrali su 3:3, što daje posebnu draž jednoj utakmici u Kupu. Naravno, ako Oriolik u zaostaloj utakmici ne priredi jednu od najvećih senzacija u povijesti ovog natjecanja.

Treba reći i kako tog vikenda na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk, pa bi vrlo lako moglo doći do odgode ove utakmice za neki termin na proljeće.

Nevjerica na Poljudu

Ždrijebu su se još jednom kiselo nasmijali na Poljudu jer je Hajduk izvukao Lokomotivu u gostima. Utakmica je na rasporedu 1. prosinca i to će, vjerovali ili ne, Hajduku u ovom natjecanju biti 19. utakmica u nizu koju igraju u gostima.

Uz onu utakmicu finala 2018. godine, koja se igrala na neutralnom terenu u Vinkovcima, to znači da 20 utakmica ukupno nisu igrali na svojem stadionu.

Nevjerojatno zvuči i podatak da je Hajduk svoju posljednju domaću utakmicu u Kupu odigrao prije pet i pol godina. Bilo je to u ožujku 2016. godine u polufinalu protiv Dinama.

Treba reći i kako Hajduk do osmine finala zbog pravila nije ni mogao biti domaćin jer su domaćini uvijek slabije rangirani klubovi. Što se tiče izvlačenja kuglica za utakmice četvrtfinala, ovo je sad već sedmi put u nizu da je Splićanima ždrijeb dodijelio gostovanje.

Parovi četvrtfinala (1. prosinca):

Dinamo - Oriolik/Rijeka

Lokomotiva – Hajduk

Osijek - Slaven Belupo

Gorica - Istra 1961

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider