Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na dnu tablice

Nikad neizvjesnija borba za ostanak: Čak četiri momčadi bore se goli život, a kombinacija je bezbroj

Ostala su još dva kola do kraja HT Prve lige u kojoj se čak četiri momčadi bore za goli život.

Dva kola prije kraja HT Prve lige borba za ostanak je potpuno neizvjesna. Ne samo da je potpuno neizvjesna, nego se u borbu za opstanak između tri kluba uključio i četvrti, iako se činilo da je to teško moguće.

Nakon četiri uzastopna poraza, zadnji protiv Rijeke na domaćem terenu, Slaven Belupo je došao u situaciju da mora spašavati živu glavu u posljednja dva kola. Dok je Varaždin priredio iznenađenje na Maksimiru, odigrali su 2:2 protiv Dinama i osvojili važan bod.

gol expired Rebić odigrao utakmicu života! Zabio tri pogotka u 12 minuta: Zabijali Pašalić i Brozović divider

Još u utorak izravno su sudarile Istra 1961 i Lokomotiva koje su odigrale 1:1.

Četiri kluba bore se za ostanak

S takvim rezultatima, u preostala dva kola od ispadanja se spašavaju čak četiri kluba. Iz lige ispada samo posljednjoplasirani, a to mjesto sada drži Istra 1961. Dva boda više ima Varaždin, četiri boda više Lokomotiva, dok Slaven Belupo ima pet bodova prednosti.

U preostala dva kola, u igri je šest bodova, tako da je sve moguće.

Slaven Belupo ima najveću prednost i najpovoljniji raspored, Istru 1961 i Varaždin, ali zapravo je pitanje što je u ovom trenutku povoljno: igrati protiv izravnih rivala koji se bore za opstanak ili protiv Osijeka koji igra samo za prestiž.

Slaven Belupu dovoljan je samo bod

Lokomotiva do kraja igra protiv Osijeka i Hajduk, a Varaždin protiv Rijeke i Slaven Belupa, dok Istra igra protiv Slavena i Osijeka. 

Kombinacije su bezbrojne, a u najkomotnijoj situaciji je Slaven Belupo koji bi i s oba poraza mogao opstati u ligi, a samo jedan bod bio bi dovoljan za ostanak u ligi. 

Nikad neizvjesnija borba za ostanak nastavlja se već za tri dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider