Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak velikog derbija

Celtic deklasirao Rangerse u prvom Old firmu nakon četiri godine

Old Firm se vratio nakon četiri godine, ali nije ponudio rezultatsku neizvjesnost - Celtic je uvjerljivo slavio i preuzeo vrh ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Glasgow Rangers izbačen iz lige zbog financijskih problema 2012. godine, svijet je ostao bez Old Firma, jednog od najvećih svjetskih derbija. Stara tradicija je vraćena danas, u prvom ligaškom derbiju nakon četiri godine, u kojem je Celtic bio uvjerljiv s 5:1.

Niko Kranjčar je počeo utakmicu za Rangerse, ali ga je na poluvremenu zamijenio Halliday, dok Jozo Šimunović nije konkurirao za nastup u momčadi Celtica. U sastavima je bilo još zanimljivih imena – Kranjčarov partner u sredini je bio bad boy engleskog nogometa Joey Barton, dok je u obrani zaigrao bivši stoper Arsenala Philippe Senderos, koji je morao ranije pod tuš zbog crvenog kartona. Na drugoj strani je obranu predvodio iskusni Kolo Toure.

Utakmicu je obilježio francuski napadač Moussa Dembele koji je upisao tri gola i asistenciju. Dembele je doveo Celtic u vodstvo od 2-0 golovima u 33. i 42. minuti da bi Joe Garner u 45. minuti smanjio na 2-1 i vratio nadu Rangersu.

No, u nastavku utakmice je Sinclair u 61. minuti povisio na 3-1 na asistenciju Dembelea, a mladi je Francuz svoju sjajnu utakmicu okrunio trećim golom za 4-1 u 83. Konalnih 5-1 postavio je Stuart Armstrong u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Celtic je sada vodeći na ljestvici sa 12 bodova iz četiri susreta, dok je Rangers drugi s osam bodova iz pet utakmica.

Osim nogometa, utakmicu je obilježila i sjajna atmosfera u režiji navijača Celtica, koji su mogli uživati u visokoj pobjedi nad najvećim rivalima.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider