Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Učinit ćemo sve''

Čeferin stigao u Grčku i pozvao na uklanjanje raka huliganizma: ''Ovaj problem nije samo grčki''

Čelnik UEFA-e iskoristio je dolazak na utakmicu Superkupa između Manchester Cityja i Seville u Pireju za susret s grčkim vlastima.

Nakon što je prošli tjedan u Ateni u navijačkim neredima ubijen navijač atenskog AEK-a, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je u srijedu na "uklanjanje raka huliganstva".

Čelnik UEFA-e iskoristio je dolazak na utakmicu Superkupa u Pireju između Manchester Cityja i Seville, u kojoj će igrati Ivan Rakitić, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, za susret s grčkim vlastima.

"Problem nasilja i huliganizma nije samo grčki, on je europski", rekao je Čeferin na konferenciji za novinare nakon sastanka s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

"Pozivam sve na europskoj razini da iskorijene ovaj rak", dodao je.

Navijač atenskog AEK-a Michalis Katsouris (29) umro je nakon što je uboden nožem u ruku u ponedjeljak navečer u sukobima navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama uoči prve utakmice 3. pretkola kvalifikacija hza Ligu prvaka u blizini stadiona grčkog kluba u Nea Filadelfiji, predgrađu Atene.

Utakmica je nakon tog odgođena za 19. kolovoza.

"Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo da se takva tragedija više ne ponovi", istaknuo je predsjednik UEFA-e.

"Krivci će biti pronađeni i kažnjeni za ovo ubojstvo", podržao je sa svoje strane grčki premijer, koji je također zatražio da se uspostavi "europski mehanizam za suprotstavljanje nasilju na stadionima i njihovo učinkovito kažnjavanje".

Grčko pravosuđe u nedjelju je optužilo i odredilo pritvor protiv 105 osoba optuženih za sudjelovanje u incidentima. Trenutno se provodi analiza mobitela uhićenih hrvatskih navijača, javljaju grčki mediji.

A već nekoliko dana su analizirani DNA uzorci i danas bi trebali biti objavljeni rezultati usporedne analize optuženika i žrtve.

Grčki premijer također je istaknuo da se s četvoricom predsjednika glavnih grčkih klubova dogovorio da "policija djeluje na stadionima i može kontrolirati ulaze".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider