Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjegao je, ali...

Brzoplet i nepromišljen potez mu se obio o glavu: Bivšem klubu mora platiti bogatstvo

Nakon što je bio žrtva napada nezadovoljnih Sportingovih navijača, Leao je po završetku sezone 2017/18. jednostrano raskinuo ugovor sa Spotingom te prešao u francuski Lille.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema navodima portugalskih medija, Međunarodna sportska arbitraža (CAS) presudila je u korist lisabonskog Sportinga u sporu s bivšim igračem tog kluba Rafaelom Leaom te će ovaj 20-godišnjak morati platiti 16.5 milijuna eura Sportingu zbog jednostranog raskida ugovora u ljeto 2018. godine.

Nakon što je bio žrtva napada nezadovoljnih Sportingovih navijača, Leao je po završetku sezone 2017/18. jednostrano raskinuo ugovor sa Spotingom te prešao u francuski Lille iz kojega je prošlog ljeta otišao u talijanski Milan za 35 milijuna eura.

Sporting se žalio Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA) smatrajući kako igrač "nije imao osnovanih razloga za raskid ugovora" te je zatražio financijsku kompenzaciju.

No, FIFA je odbila Sportingovu žalbu pa se lisabonski klub obratio CAS-u koji je poništio FIFA-inu odluku i naložio Leau da mora obeštetiti svoj bivši klub.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider