Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno

Carlo Ancelotti preuzeo Everton, vraća se u Englesku nakon 8,5 godina

Slavni engleski klub doveo je slavno ime na klupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlo Ancelotti novi je trener Evertona, objavio je engleski prvoligaš.

Ancelotti je potpisao na 4,5 godine, a stiže nakon što je nedavno dobio otkaz u Napoliju. Popunit će mjesto koje je napustio Marco Silva, dok će privremeni trener Duncan Ferguson ostati u klubu kao član stožera.

Za 60-godišnjeg talijanskog trenera ovaj posao je povratak u Englesku nakon 8,5 godina, kada je dobio otkaz u Chelseaju.

  gol expired Mandžukić u pregovorima, uskoro napušta Juventus? Odluka u sljedećih 48 sati divider

"Ovo je veliki klub bogate povijesti sa strastvenim navijačima. Postoji jasna vizija vlasnika i uprave - osvajanje trofeja. To me privlači kao trenera", rekao je na predstavljanju.

Ancelotti će s tribina pogledati utakmicu Evertona i Arsenala, koji je također doveo novog trenera - Mikela Artetu. Ancelotti će momčad službeno preuzeti u nedjelju.

Na klupi Evertona debitirat će 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a britanski mediji tvrde da bi trebao postati jedan od najplaćenijih nogometnih trenera, s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura.

Ancelotti je najzvučnije trenersko ime otkad je Farhad Moshiri vlasnik kluba. Tri puta je osvajao Ligu prvaka, dva puta sa AC Milanom i jednom sa Real Madridom. Trenersku karijeru počeo je u Reggiani, a potom je vodio Parmu, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern i Napoli.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider