Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njih nisu pobijedili

Napokon odmor za Modrića: Real ide u goste hrvatskom reprezentativcu, Luka neće igrati

Real Madrid ove srijede gostuje kod Osasune u La Ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Realov trener Carlo Ancelotti odmarat će kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića u srijedu tijekom prvenstvene utakmice kod Osasune kako bi svjež nastupio idući tjedan protiv Manchester Citija u polufinalu Lige prvaka.

"Modrić je jedan od igrača koji pomalo osjeća umor, pa ću ga sutra odmoriti. Sutra neće igrati", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.

Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, u nedjelju je odigrao 81 minutu u pobjedi 3:2 nad Sevillom u gostima, dok je prethodno u utorak na domaćem terenu bio proveo 120 minuta u porazu 2:3 od Chelsea. U produžetku je Kraljevski klub izborio polufinale Lige prvaka jer je u prvoj utakmici slavio 3:1.

Vodeća momčad La Lige Real Madrid u srijedu gostuje kod devetoplasirane Osasune, pa već u utorak kod engleskog prvaka Manchester Citija.

Ancelotti je poručio da će protiv Osasune tražiti pobjedu kojom bi se primaknuo osvajanju naslova prvaka.

"Pobjedom protiv Osasune, a zatim i doma protiv Espanyola, osvojili bi smo naslov. Ne trebam biti matematičar da bih to znao", rekao je Ancelotti.

Modrić ove sezone odigrao već 38 utakmica za Real Madrid

Kod Osasune, za koju je hrvatski napadač Ante Budimir zabio četiri gola u zadnje četiri utakmice, neće moći računati niti na Modrićevog kolegu na sredini terena.

"Casemiro je imao manjih problema na treningu. Također i (napadači) Jović te Mariano što ih sprečava da igraju u ovoj utakmici. Ali idući tjedan bi sva trojica trebala biti spremna protiv Cityja", rekao je Ancelotti.

Real Madrid ima 15 bodova prednosti u odnosu na pratitelje Barcelonu, Sevillu i Atlético. Do kraja prvenstva je šest kola.

Modrić je ove sezone odigrao 38 utakmica tijekom kojih je upisao devet asistencija i zabio tri gola. Ancelotti ga je bio odmarao i 9. travnja protiv Getafea, tri dana uoči uzvratne utakmice protiv Chelsea. Real Madrid je bez Modrića bio pobijedio 2:0 susjeda iz predgrađa Getafe.

Budimir: Dat ćemo sve od sebe protiv Reala

U listopadu su Real Madrid i Osasuna bili odigrali 0:0 na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Budimir kaže kako će njegova momčad dati maksimum pred domaćom publikom u Pamploni.

"Ući ćemo u utakmicu s elanom pa vidjeti oko 23:30 koji će biti rezultat svega toga. Veselimo se. Dat ćemo sve od sebe kao i u prvoj utakmici kada smo odigrali 0:0 i uzeli bod", rekao je Budimir za Hinu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider