Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA DVA VELIKANA

Carlo Ancelotti i Leo Messi se upisali u povijest Lige prvaka

Posljednje kolo Lige prvaka donijelo je upis dva nogometna velikana u nove povijesne nogometne zapise.

Carlo Ancelotti i Leo Messi (Foto: Afp)

Svi smo itekako svjesni koliko su velikih stvari do sada u karijeri napravili Carlo Ancelotti i Lionel Messi, jedan naravno kao trener, iako je imao i sjajnu igračku karijeru, a drugi kao ponajbolji nogometaš u povijesti najpopularnijeg sporta na svijetu.

Zbog toga nas ne čudi da svako malo svjedočimo nekim novim njihovim postignućima, a zanimljivo je kako su ovog do njih došli istog dana, odnosno u srijedu 5. rujna.

Benfica po prvi put osjetila Messija

Messi je tada u 22. minuti postigao pogodak protiv Benfice, za vodstvo PSG-a u utakmici koja je završila 1:1. No, vrijedi spomenuti kako je to njegov prvi pogodak protiv Benfice u karijeri, čime je postao prvi i jedini nogometaš koji je u Ligi prvaka zabijao protiv 40 različitih klubova. Uistinu je malo onih koji nisu osjetili kako je to kad im čudesni Argentinac prezentira svoje kvalitete.

Za razliku od PSG-a, branitelj naslova prvaka Real Madrid došao je do pobjede. Slavili su kod kuće protiv Šahtara rezultatom 2:1, a tim putem je u povijesti ušao neuništivi Talijan na klupi.

Ancelotti ne staje

Njemu je to bila 103. pobjeda u Ligi prvaka, čime se izjednačio s dosadašnjim rekorderom, Sir Alexom Fergusonom. Uz dodatak kako je Carlu za to trebalo pet utakmica manje. Njemu je ovo bila 182. u elitnom UEFA natjecanju, dok je Škot vodio pet utakmica više. 

Za očekivati je kako će ga Ancelotti ove sezone preskočiti i po broju pobjeda, ali i vođenih utakmica. Ovo drugo se neće dogoditi jedino ako u međuvremenu raskine suradnju s Realom ili ispadne prije četvrtfinala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider