Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi klub će ga plaćati

Dobra vijest za Rakitića: Barcelona se riješila njegovog konkurenta iz veznog reda

Alena, koji je ponikao u Barceloni, debitirao je za prvu momčad u Kupu u sezoni 2016./17. kada je protiv Herculesa zabio izjednačujući gol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni prvak Barcelona poslao je svog 21-godišnjeg veznjaka Carlesa Alenu na šestomjesečnu posudbu u Betis.

Odlazak Alene je dobra vijest za Ivana Rakitića koji je u prvom dijelu sezone teško dolazio do minuta u konkurenciji sedam veznih igrača.

Betis će Aleni isplaćivati plaću tijekom tog vrememena te neće imati mogućnost otkupa njegovog ugovora, priopćila je Barcelona.

Šest igrača u konkurenciji za tri mjesta

Alena, koji je ponikao u Barceloni, debitirao je za prvu momčad u Kupu u sezoni 2016./17. kada je protiv Herculesa zabio izjednačujući gol. Od tada je 39 puta nosio dres Barcelone i postigao tri gola. Ove sezone je nastupio u pet utakmica provevši na travnjaku 290 minuta.

Trener Ernesto Valverde je u formaciji 4-3-3 na sredini terena najčešće koristio Frenkija de Jonga, Sergija Busquetsa i Sergija Roberta, a zatim Arthura Mela, Artura Vidala i Ivana Rakitića.

Alena bi se na ljeto trebao vratiti u Barcelonu s kojom ima ugovor do ljeta 2022. godine. Dosad je upisao dva nastupa za mladu reprezentaciju Španjolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider