Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte majstora

Ovo se zbilja rijetko viđa: Škot obranio čak tri penala u prvih 45 minuta!

Cammy Bell ime je čovjeka koji je obilježio škotski nogomet ovog vikenda, a nije igrao Old Firm.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote dogodile su se dvije velike stvari u škotskom nogometu. Naravno, prva je Old Firm, jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih derbija u kojem je Celtic s čak 5:1 isprašio rivale Rangerse koji su se nakon četiri godine vratili u prvu ligu.

A u sjeni Old Firma ostao je stvari junak dana. Poznati drugoligaš Dundee United s 3:1 je slavio u gostima Dunfermline što je nevjerojatan rezultat s obzirom da je domaćin u prvih 45 minut imao tri kaznena udarca. I sva tri obranio je vratar Cameron Bell na oduševljenje brojnih gostujućih navijača.

Simon Murray je u 21. minuti bio prvi koji je pokušao zabiti Bellu s bijele točke. Nakon njega to su pokušali Nicky Clark i Paul McMullan, ali na odmor je Dundee United otišao prazne mreže i vodstvo 1:0.

U drugom dijelu je Michael Paton napokon probio Bella, ali srećom po njega nije morao pucati s bijele točke. United je zadnjih pola sata igrao s igračem manje, ali je na kraju slavio s 3:1.

''Nikad mi se to nije dogodilo i presretan sam zbog toga. To je nešto što ću pamtiti do kraja karijere. Momci su mi se potpisali na loptu, ali iskreno oduševljen sam s tri boda'', poručio je skromni vratar koji prošle sezone u Rangersima nije dobio priliku zaigrati ni minute pa je sreću potražio u Dundeeju.

Sudbina je htjela da se njemu dogodi utakmica života dok bivši klub prima petardu kod najvećeg rivala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider