Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neizvjesnost i dalje traje

Caktaš za povijest: Prelomio Jadranski derbi i izjednačio se s ikonom HNL-a

Kapetan Hajduka ušao je s klupe na Rujevici i odlučio pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Duboko u sudačkoj nadoknadi, u posljednjim sekundama, Mijo Caktaš našao se na pravom mjestu, primirio loptu i matirao vratara Rijeke Ivana Nevistića za veliko slavlje u Jadranskom derbiju.

Bio mu je to deveti ovosezonski zgoditak i ukupno 81. u HNL-u, čime se izjednačio s Hajdukovim dosadašnjim rekorderom Tomislavom Ercegom.

Na vječnoj ljestvici strijelaca u HNL-u Erceg se sa 97 golova nalazi na šestom mjestu. Od toga je 81 put poentirao u dresu Hajduka, a 16 puta u dresu Rijeke, za koju je igrao u sezoni 2004./2005.

Caktaš je trenutačno blizu ulaska u TOP 10 (Marijo Dodik je s 84 gola na 10. poziciji), ali pitanje je koliko će prilika dobiti za poboljšanje svog golgeterskog učinka.

Neizvjesnost oko potpisa novog ugovora

Naime, za četiri i pol mjeseca istječe mu ugovor s Hajdukom, a trenutačno je na snazi pat-pozicija. Predsjednik Lukša Jakobušić najavio je rezanje svih ugovora u klubu, Caktaš je u jednom intervjuu rekao kako mu novac nije problem, nego da želi čuti od predsjednika viziju i planove klube prije nego što potpiše, da bi mu Jakobušić odbrusio kako to može dobiti na - Skupštini.

Ovog prijelaznog roka Caktaš je imao ponude iz Kine, ali nije htio ići na Daleki istok prije nego što se razriješi aktualna situacija s njegovim ugovorom na Poljudu. Njegova supruga nedavno je rodila četvrto dijete i ne žuri mu se nikamo.

Vidjet ćemo kako će se sve to razvijati u danima koji slijede jer Jakobušić je jasno rekao da igrači koji uđu u zadnjih šest mjeseci ugovora i ne potpišu novi neće igrati.

"Zaslužili smo ova tri boda"

Evo što je poslije pobjede u Rijeci rekao Caktaš:

"Svih 90 minuta bila je teška utakmica, po ovako teškom terenu. Svaka čast igračima, borili smo se od prve do zadnje minute i, eto, u 90. minuti nas je nagradio taj moj gol. Naravno da smo zadovoljni s tri boda, sigurno je ekipa ovo zaslužila danas."

U nedjelju Hajduk igra protiv Slaven Belupa na Poljudu, bit će rođendanska utakmica jer Splićani u subotu 13. veljače slave 110. rođendan.

"Poslije Osijeka ekipa je bila mentalno ispražnjena, ova današnja pobjeda dosta nam znači. Okrećemo se idućoj utakmici, želimo na svom stadionu svladati Slaven Belupo i da svi skupa slavimo."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider