Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MNOGI MU NISU VJEROVALI

Čačićev stroj ostvario najbolji ulazak u sezonu otkako je Lige 10

Prvak Hrvatske dominantno je ušao u novu sezonu i prvenstvo se već nakon jedne četvrtine mnogima čini riješeno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošla sezona prvog ranga hrvatskog ligaškog nogometa donijela je puno uzbuđenja. Neovisno o tome koji su razlozi za to, čak četiri momčadi su još nekoliko kola prije kraja imale realne šanse ili barem neku svoju računicu kako doći do titule državnog prvaka.

Na kraju je Dinamo to sve riješio na puno lakši način nego što se tih par kola ranije činilo, odradivši onaj ključni dio nakon što je na klupu sjeo 68-godišnji Ante Čačić. Tim putem kao privremeno rješenje do kraja sezone.

Čačića nitko nije vidio ove sezone na klupi

Vjerovalo se da početkom ljeta klupu preuzima drugi trener, a najbolje je kotirao Goran Tomić. To se ipak nije dogodilo. Upravo kluba povjerenje je dala Čačiću, a mnogi su vjerovali kako je on automatski ozbiljan kandidat za vrlo rani otkaz.

Tri mjeseca nakon što mu je odano povjerenje, Čačićev Dinamo je stroj koji melje u ligaškom natjecanju, koji se plasirao u Ligu prvaka te koji nakon dvije utakmice u istoj ima realna šanse za prezimljavanje u Europi. Možda čak i u istom natjecanju, ali to je nešto što se rijetko tko usudi prognozirati.

Također, prema podacima koje je izvukao Tomislav Globan, Dinamo je ostvario najbolji start u HNL povijesti. 28 bodova nakon deset kola nije ostvario još nitko otkako se igra Liga 10 (sezona 2013./14.). Podsjećamo, jedina utakmica u ligi gdje nisu uzeli sva tri boda je gostovanje u Varaždinu, prvog vikenda u kolovozu.

Nakon što se to dogodilo, vjerovali su da neće dugo

Ostvaren je takav bodovni učinak od strane iste momčadi i tri puta ranije, ali u drugačijem formatu natjecanja. No, ukoliko Dinamo ostvari pobjedu u idućem kolu, na domaćem terenu protiv Slaven Belupa, bit će to ultimativno najbolji start u HNL povijesti.

Sve u svemu, ovosezonski Dinamo izgleda uistinu sjajno. To je sad već jedna iskusna momčad koja zna igrati nogomet i koja zna što želi. Također, momčad koja, što se pokazalo, zna uzeti bodove i onda kada ih se već gotovo otpiše.

Sigurno tu dio svog potpisa ima i Ante Čačić, trener za kojeg su prije tri mjeseca mnogi mislili da ovaj datum na klupi plavih neće ni dočekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider