Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
praznik u kranjčevićevoj

Čačić upozorio što se Dinamu sprema kod Lokomotive, red za ulaznice već dan prije utakmice

Dinamo u nedjelju gostuje kod Lokomotive na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju na Praznik rada u Kranjčevićevoj ulici će biti prazničko raspoloženje. Barem tako možemo zaključiti pogledom na red koji se već u subotu ujutro stvorio ispred blagajne nekadašnjeg Zagrebovog stadiona.

Lokomotiva dočekuje Dinamo u 33. kolu HT Prve lige, a navijači Modrih mogli bi napokon bolje popuniti tribine nego što je to bio slučaj dosad. Razlog je, naravno, neizvjesna borba za naslov prvaka koja je ipak malo izgubila na napetosti u prošlom kolu kada je samo Dinamo osvojio tri boda od vodećeg trojca.

''Svaka pobjeda drži dobru atmosferu i ozračje, ali ništa nije gotovo, još je 12 bodova u igri, imamo nezgodan raspored jer igramo protiv Osijeka i Hajduka koji su s pravom pretendenti na osvajanje naslova, a tu su i nezgodna gostovanja u Kranjčevićevoj i u Šibeniku gdje nikad nije lagano. Moramo se usredotočiti na sebe, nastojimo se fokusirati na sljedeću utakmicu, a to je sad Lokomotiva'', rekao je privremeni trener Modrih Ante Čačić.

Lokomotiva Dinamu otkinula pet bodova

Bartol Franjić, Daniel Štefulj i Marko Bulat neće biti u kadru za utakmicu, a neizvjestan je nastup Mahira Emrelija zbog ozljede ramena.

Čačić je upozorio na činjenicu kako Lokomotiva više ne predstavlja unaprijed upisane bodove za klub s Maksimira. Prošli put su slavili Lokosi.

''Igramo protiv suparnika koji je u ovoj kalendarskoj godini izgubio samo dvije utakmice, u Splitu i Rijeci, dakle moramo biti doista maksimalno mobilni, odgovorni i nastojati svih 90 minuta imati kontrolu. U zadnje tri utakmice Lokomotiva nas je uskratila za pet bodova, ali ovo sad je prva stepenica od četiri koje nas čekaju do potvrde naslova. Znamo da nas ne čeka lagana utakmica, ali moramo biti na svojoj razini, a ako bude tako, onda sam veliki optimist.''

Lokomotiva slavila protiv Dinama u Kranjčevićevoj u studenom

Iz Kranjčevićeve ulice su najavili kako će Lokomotiva biti tvrd orah za Modre.

''Ovo je drukčija momčad, hitra, brza, s iznimnim pojedincima, silno motivirana, želi se dokazati u srazu protiv Dinama. Neće nam biti lako, ali najvažnije je da učinimo sve da budemo na svojoj pravoj razini. U tom slučaju bi naša kvaliteta trebala biti dostatna za pobjedu. Za naslov nam treba kontinuitet osvajanja bodova, a prva na redu je Lokomotiva'' zaključio je Čačić.

Prije nego što u nedjelju od 19.05 na travnjak izađu gradski suparnici, Dinamo će saznati i rezultat iz Osijeka gdje od 17 sati istoimeni domaćin dočekuje Istru 1961.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider