Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
METODE SEANA DYCHEA

Burnleyjev menadžer u poluvremenu omalovažio momčad Franka Lamparda pa preokrenuo susret

Burnley je nakon preokreta slavio u možda ključnom susretu borbe za ostanak u ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjeni susreta UEFA Lige prvaka odigrana je zaostala utakmica engleske Premier lige između dva utopljenika, Burnleyja i Evertona. U dramatičnom susretu s dva preokreta Burnley je odnio pobjedu rezultatom 3:2, čime je njihov menadžer Sean Dyche bacio Tofeese u jako tešku situaciju.

Približio se Burnley ostanku u ligi na samo jedan bod, a posebno je značajno to što je prva momčad iznad crte upravo Everton. No, pred Evertonom je tek najteži dio rasporeda, pa ne treba čuditi što su mnogi ovu utakmicu zvali presudnom. Što je najgore, momčad Franka Lamparda na terenu izgleda jako loše. I jučerašnja dva pogotka postigli su nakon jedanaesteraca, koje su dobili zahvaljujući neshvatljivim pogreškama igrača The Claretsa. No, to nije bilo dovoljno niti za bod.

S druge strane, Burnley je došao do pobjede nakon niza od četiri poraza, unutar kojeg nisu postigli niti jedan pogodak.

Lampard nije uspio podići momčad

Otkako je Lampard pristigao u plavi dio Liverpoola, momčad je ostvarila dvije ligaške pobjede i sedam poraza. Uzmimo u obzir i da je jedna od tih pobjeda, ona protiv Newcastlea, ostvarena pogotkom u 99. minuti susreta. Sve to, vezano uz ono što Everton pokazuje na terenu, temelj je Dycheovog govora u poluvremenu susreta, na koje se otišlo s prednosti gostiju od 1:2.

Vodeći se gore navedenim, ali i činjenicom da Everton u gostima nije slavio još od kolovoza prošle godine, Dyche je svojim momcima rekao da ne smiju dozvoliti poraz od momčadi koja ne zna pobjeđivati. Upravo je tako to prenio Sky Sports, medij za kojeg je Dyche nakon utakmice dao i službenu izjavu.

Dyche je zaigrao na kartu mentaliteta

"Bio sam u ovakvoj situaciji, znam kako to izgleda i svake sezone se susrećemo s time. Nije to lako objasniti, ali nekad jednostavno osjetiš kako je neka momčad izgubila ono što je potrebno za pobjeđivati. Rekao sam u poluvremenu mojim dečkima da nisam siguran znaju li Evertonovi igrači više pobjeđivati. Osim ako igraju kod kuće", rekao je Dyche, nastavivši:

"Rekao sam im da moramo igrati na taj mentalitet, a da ćemo to napraviti pomoću agresivnosti i napadanja. Pas igra nam nije bila dobra, nismo s dovoljnim brojem igrača dolazili u završnicu, ali zbog mentaliteta, ali i poznavanja ovakvih situacija smo uspjeli pronaći tri gola. Sretan sam zbog toga."

Burnley do kraja ima puno bolji raspored od Evertona, ali i od preostalih konkurenata u borbi za ostanak, Leedsa i Watforda. Osim toga, imaju iskustvo ovakvih situacija iz kojih po pravilu uspješno izlaze, posebno uz vodstvo osebujnog Dychea, 50-godišnjaka koji će u rujnu proslaviti deset godina na čelu tog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider