Dinamo i Hajduk odigrali su 1:1 na Maksimiru u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, ali daleko od toga da su stvari na terenu bile izjednačene. Osim problema s izostancima, Hajduk je imao i poteškoća u igri, ali je nekako izdržao sve nalete Modrih.

''Zadovoljan sam, imali smo ogromne probleme prilikom sastavljanja momčadi. Na početku nismo imali pritisak, Dinamo je mogao kreirati jako puno šansi. Imali smo puno sreće. Drugo poluvrijeme smo neke stvarni promijenili pa je izgledalo bolje, mi smo u ovom sastavu pokušali odigrati koliko smo mogli borili smo se'', izjavio je Damir Burić nakon utakmice.

Mladi vratar Marin Ljubić bio je heroj Hajduka.

''Znali smo da je Ljubić dobar golman, za nas to nije novost. Čestitke kompletnoj obrani, idemo iz Maksimira neporaženi što je rijetko tko ostvario'', rekao je trener Bijelih.

Bod na gostovanju kod najjačeg suparnika, podstrek za dalje?

''Naravno, mi ćemo za sljedeću utakmicu imati više vremena, sigurno će naša momčad izgledati uigranije. Morat ćemo opet improvizirati, ali to je ono što se ove sezone događa s nama'', objasnio je Burić.

Što kažete na partiju Josipa Bašića?

''Bilo je svega, i loših i dobrih momenata. Nije baš dobro interpretirao svoju poziciju u prvom dijelu. U drugom je dijelu bio puno bolji. Nije dugo igrao, to je ostavilo traga.''

Kalik?

''Bio je jako dobar, agresivan, tehnički dobar. Šteta zbog žutog kartona. Stanko Jurić je također odradio lavovski posao. Caktaš je bio dobar. Izvukli smo što smo mogli s obzirom na naše uvjete. Ipak je Dinamo jako kvalitetan.''

Tko je potjerao Ljubića u drugu momčad?

''Nitko ga nije potjerao, to su stvar pregovara, menadžmenta kluba. Odlučilo se tako da ide u drugu momčad. Govorim o direktoru Bjelanoviću. Mi smo ga vratili. Popričali smo s njim. Dokazao je i pokazao da je naša perspektiva. Danas je potvrdio ono gdje je zadnji put ostao. I protiv Dinama je bio jako kvalitetan'', izjavi oje trener Hajduka.

''Vjera u sebe da mogu protiv ovako jakog protivnika. Nemamo širinu i kvalitetu da možemo mijenjati igrači. Nama se osjeti kad nema nekih igrača. Da smo bili kompletni, bili bismo drugačija momčad. Nadam se da ćemo protiv Rijeke imati dobru momčad na raspolaganju i da ćemo pobijediti'', dodao je.

''Nema mira kod nas, niti će ga biti. Ja pokušavam izvući maksimum. Prije sezone nitko ne bi stavio ni kunu na nas da ćemo biti u vrhu. Sad kada smo drugi, trebali bismo biti prvi. MI idemo svojim putem, znamo koji je naš rang i cilj'', zaključio je Burić.