Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl

Kakav dan u Bundesligi: Bjelica upisao prvu pobjedu na klupi Uniona, Bayern primio pet komada!

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica na svom je trenerskom debiju u Bundesligi prekinuo negativan niz Union Berlina domaćom pobjedom 3:1 protiv Borussije Moenchengladbach.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Nogometaši Eintrachta razveselili su u subotu svoje navijače na Deutsche Bank Parku uvjerljivom 5:1 pobjedom protiv aktualnog njemačkog prvaka Bayerna, kojem je to prvi poraz u novoj sezoni Bundeslige.

Golovima Omara Marmousha u 12. minuti, Juniora Dine Ebimbe u 31. minuti i Huga Larssona u 36. minuti domaća momčad je stigla do tri gola prednosti. Joshua Kimmich je nakratko prekinuo nadmoć Eintrachta golom u 44. minuti, da bi poraz Bavaraca u drugom poluvremenu zapečatili Dina Ebimbe svojim drugim pogotkom (50) i Ansgar Knauff (60) koji je postavio konačnih 5:1.

Hrvoje Smolčić je u ovoj utakmici ostao na klupi za pričuve Eintrachta, a Kristijan Jakić nije konkurirao za momčad zbog ozljede.

Najbolji strijelac Bayerna Harry Kane je prvi put nakon 8. listopada ostao bez pogotka u prvenstvenoj utakmici.

Eintracht je s 21 bodom na sedmoj pozciji, a Bayern je s 32 boda drugi. No, Bayeru se pruža prilika da nedjeljnom pobjedom na gostovanju kod Stuttgarta pobjegne Bavarcima na šest bodova razlike.

Bjelica izronio iz zone ispadanja

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica na svom je trenerskom debiju u Bundesligi prekinuo negativan niz Union Berlina domaćom pobjedom 3:1 protiv Borussije Moenchengladbach. To je treća ovosezonska pobjeda Uniona, a prva još od 26. kolovoza. Kevin Volland je u 24. minuti realizirao kazneni udarac za 1:0. Na 2:0 je prednost Uniona povećao Benedict Hollerbach u 50. minuti, a za 3:0 je strijelac bio Mikkel Haufmann u 75. minuti. Utješni pogodak za goste postigao je Alassane Plea u 77. minuti.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu za Union koji je sa 10 bodova skočio s dna ljestvice na 15. mjesto.

Wolfsburg Nike Kovača doživio je poraz 0:1 na domaćem terenu protiv Freiburga. Pobjedu gostima donio je Austrijanac Michael Gregoritsch u 74. minuti.

Lovro Majer je igrao do 87. minute za Wolfsburg koji je sa 16 bodova na 11. poziciji, a Freiburg je s 21 bodom na osmom mjestu.

Augsburg je poražen s 2:0 od Werdera na gostovanju u Bremenu, a Dion Drena Beljo je za gostujuću momčad igrao od 66. minute. Tada je Werder već imao dva gola prednosti zahvaljujući Niklasu Starku (39) i Marvinu Duckschu (65).

Augsburg je sa 17 bodova ostao na devetoj poziciji, a Werder je s 14 bodova na 12. mjestu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider