Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stopostotni Wolfsburg

Spektakularna utakmica sa sedam golova: Borussia Dortmund preokretom do gostujuće pobjede

Ljepotica bundesligaškog subotnjeg programa bio je sraz u Leverkusenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najatraktivnijoj utakmici subotnjeg poslijepodnevnog programa 4. kola Bundeslige Bayer Leverkusen je na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund izgubio sa 3:4, iako je tri puta vodio.

Domaćini su poveli golom Floriana Wirtza u 9. minuti i držali su prednost do 37. kada je norveški golgeter Erling Haaland zabio za 1:1. No, u sudačkoj nadoknadi (45+1) prvog poluvremena češki napadač Patrik Schick ponovno donosi vodstvo Bayeru.

Početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, Borussija ponovno dolazi do izjednačenja, a strijelac je Julian Brandt. Samo šest minuta kasnije Bayer opet vodi golom Mousse Diabyja. No, ni tu nije bio kraj golijade. Gosti su opet izjednačili, pogodio je u 71. minuti iz slobodnog udarca Raphaël Guerreiro. Nakon što su tri puta sustizali vodstvo, gosti su u 77. minuti dobili penal, a Erling Haaland svojim drugim pogotkom na utakmici donosi pobjedu Borussiji.

Hrvatski stoper Marin Pongračić debitirao je za Borussiju Dortmund i igrao je do 84. minute.

Sjajan ulazak Wolfsburga u sezonu

Wolfsburg je zadržao maksimalan učinak, upisavši i četvrtu pobjedu. U gostima kod Greuther Fürtha slavili su 2:0, a strijelci su bili Lukas Nmecha (10) i Wout Weghorst u 90. minuti iz penala.

Koeln je u gostima kod Freiburga pogotkom Anthonyja Modestea u 33. minuti držao vodstvo sve do 89. minute, kada je Rafael Czichos zabio autogol.

Mainz je stigao do treće prvenstvene pobjede, u gostima je svladao Hoffenheim golovima Jonathana Burkardta (21) i Marcusa Ingvartsena (77). Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za Hoffenheim.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider