Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to prije isteka roka

Bundesliga srušila novi rekord u zimskom prijelaznom roku

Gotovo 100 milijuna eura potrošila je Bundesliga u zimskom prijelaznom roku što je novi rekord ostvaren čak prije isteka roka danas u ponoć.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijašnji rekord zimskog prijelaznog roka za njemačko prvenstvo je oko 65 milijuna eura koje je u sezoni 2014./2015. potrošilo 18 elitnih klubova.

Leverkusen je Genku platio za 19-godišnjeg Jamajčanina Leona Baileya 12 milijuna eura, Dortmund AIK-u za Šveđanina 17-godišnjeg Alexandera Isaka 10 milijuna, a Leipzig Salzburgu za 18-godišnjeg Francuza Dayota Upamecanoa također 10 milijuna.

Wolfsburg je za dvadesetogodišnjeg Nizozemca Riechedlyja Bazoera dao 12 milijuna Ajaxu, a Hamburg Porto Algreu devet milijuna za 21-godišnjeg Brazilca Walacea.

Najrastrošnjiji klub bio je Wolfsburg koji je potrošio 33 milijuna za spas sezone. Trenutačno je 14. u prvenstvu sa četiri boda prednosti ispred zone ispadanja a za pojačanja je iskoristio novac od prodaje Juliana Draxlera PSG-u za kojeg je dobio oko 40 milijuna eura prema procjenama medija.

Aktualni prvak Bayern nije doveo u ovom prijelaznom roku ni jednog igrača, samo je najavio dolazak dva reprezentativca iz Hoffenheima Niklasa Sülea (20 milijuna) i Sebastiana Rudyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider