Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majstoreee

Kramarić junak Hoffenheima: Ušao, zabio i asistirao!

Andrej Kramarić još je jednom donio pobjedu Hoffenheimu koji se u njemačkoj Bundesligi bori za mjesto u Ligi prvaka...

U sklopu 23. kola njemačke Bundeslige Hoffenheim je pred svojim navijačima slavio protiv Ingolstadta s visokih 5:2, a hrvatski je reprezentativac Andrej Kramarić zabio i asistirao u razmaku od dvije minute.

Hoffenheim je rano poveo, već u 17. minuti, no do kraja poluvremena pretposljednji sastav Bundeslige uspio je izjednačiti. Šok za domačine uslijedio je u 60. minuti kada je Sule pogodio vlastitu mrežu i poklonio gostima vodstvo. No čini se da je upravo to trgnulo domaćine.

Osam minuta prije tog gola u igru je ušao Andrej Kramarić, te se promaknuo u apsolutnog heroja. Najprije je u 62. Szalai poravnao na 2:2, a onda je u razmaku od svega dvije minute Kramarić zabio i asistirao.

Najprije je atraktivno zabio nakon asistencije Demirbaya u 77. minuti, a onda je prizemnom loptom s desne strane pronašao Szalaia u petercu gostiju za vodstvo 4:2. Gol za potvrdu pobjede zabio je Hubner.

Sličnim rezultatom slavila je i Borussia Dortmund koja je pred svojim navijačima "rastavila" Bayer iz Leverkusena s čak 6:2. Aubameyang zabio je dva pogotka, a po jedan su pridodali Dembele, Pulisic, Schurrle i Guerreiro. Za goste su zabili Volland i Wendell.

Borussia je u 27. minuti povela 2:0, a Bayer se vratio golom na početku drugog poluvremena. Aubameyang je u 69. podigao na 3:1, no svega pet minuta kasnije Wendell još jednom vraća goste u igru.

Nada je tinjala svega pet minuta, a nakon toga je uslijedila klasična završnica dortmundskog sastava, koji je u razmaku od 15 minuta zabio tri komada.

Minhenski Bayern nanio je Kölnu prvi domaći poraz uvjerljivom pobjedom 3:0. Javi Martinez, Bernat i Franck Ribery tresli su mrežu domaćina.

Minhenski sastav povećao je svoju prednost pred RB Leipzigom koji je u petak kiksao na gostovanju kod Augsburga i odigrao 2:2. Razlika je sada sedam bodova i čini se da je pitanje pobjednika gotovo pa riješeno.

Bundesliga, 23. kolo, rezultati:

Borussia D. - Bayer Leverkusen 6-2 (Dembele 6, Aubameyang 26,69, Pulisic 77, Schuerrle 85-11m, Guerreiro 90+2 / Volland 48, Wendell 74)
Hoffenheim - Ingolstadt 5-2 (Rudy 17, Szalai 62,79, KRAMARIĆ 77, Huebner 88 /Cohen 38, Suele 60-ag)
Koln - Bayern Munchen 0-3 (Martinez 25, Bernat 48, Ribery 90)
Werder Bremen - Darmstadt 2-0 (Kruse 75-11m,90+2)
Mainz - Wolfsburg 1-1 (Cordoba 24 /Gomez 20)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider