Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će tu borbe

Veliki povratak Mainza na gostovanju, uzeli važan bod u borbi za ostanak

U Kölnu nije bilo pobjednika između istoimenog domaćina i Mainza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bundesligaško kolo, ukupno 26. ove sezone i prvo poslije pandemije koronavirusa, igralo se i ove nedjelje, a u prvoj utakmici Köln i Mainz su odigrali 2:2.

Domaćini su vrlo rano poveli, već u šestoj minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio i realizirao Mark Uth.

Kada je u 53. minuti Florian Kainz povećao njihovu prednost, činilo se da će bodovi ostati u Kölnu, ali gosti se nisu predavali, uspjeli su postići dva pogotka i ostati neporaženi. 

gol expired Oni su se snašli: Navijači Kölna sjeli na livadu kraj stadiona i gledali svoj klub divider

Nigerijski napadač koji je u Mainzu na posudbi iz Liverpoola, Taiwo Awoniyi, smanjio je prednost domaćina u 61. minuti, da bi u 72. kamerunski veznjak Pierre Kunde Malong postavio konačan rezultat.

Za Mainz je ovo vrlo vrijedan bod u borbi za ostanak, u kojoj su oni daleko od toga da mirno mogu ući u završnicu prvenstva. Iz Bundeslige ispadaju dvije najlošije ekipe, a onaj tko završi na 16. mjestu za prvoligaški status morati razigravati u dvije utakmice s trećeplasiranim iz Druge lige. Mainz je trenutno na 15. mjestu s plus četiri u odnosu na Fortunu Düsseldorf i s devet bodova prednosti pred Werderom, ali klub iz Bremena ima dvije utakmice manje i priliku dodatno smanjiti zaostatak i zgusnuti poredak...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Veličanstveni preokret Alistaira Overeema
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider