Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gust poredak

Bayern (privremeno) izbio na vrh Bundeslige, druga uzastopna pobjeda Nike Kovača

Svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu, s tim da su Bavarci vodili 3:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz utakmicu više od Union Berlina na prvo mjesto ljestvice Bundeslige došao je Bayern koji je ove subote, u dvoboju 13. kola, pobijedio Herthu u gostima 3:2.

Svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu, s tim da su Bavarci vodili 3:0 nakon gola Musiale u 12. i potom dva pogotka Choupo-Motinga u 37. i 38. minuti. No, Berlinčani su se brzopotezno vratili u igru s dva gola u završnici prvog dijela, a strijelci su bili Lukebakio i Selke s bijele točke.

Iako je u drugom dijelu bilo dovoljno prilika, na obje strane, da se rezultat promijeni ostalo je 3:2 za Bayern koji ima dva boda više od Uniona koji u nedjelju gostuje u Leverkusenu. Uremović i Šunjić odgledali su ovu utakmicu s domaće klupe za pričuve.

Kovačev Wolfsburg bježi prema sredini ljestvice

Drugu ligašku pobjedu u nizu upisao je Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač. U ovom kolu Wolfsburg je uvjerljivo prošao gostovanje kod Mainza gdje je slavio 3:0. Sve je počelo golom Wimmera u 33. minuti, dok su u nastavku slavlje Wolfsburga potvrdili Arnold u 70. i Baku u 84. minuti.

Josip Brekalo nije zaigrao za Wolfsburg već je ostao na klupi tijekom svih 90 minuta.

Borussia je na domaćem terenu u Dortmundu lako osvojila tri boda protiv Bochuma pobjedom 3:0. Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu kada je Borussia postigla sve pogotke. Dva je dao Moukoko, a jedan Reyna iz jedanaesterca.

RB Leipzig slavio kod Kramarićevog Hoffenheima

Uspješan je gost bio Leipzig koji je slavio kod Hoffenheima 3:1. Igrač utakmice bio je francuski igrač Nkunku koji je zabio dva gola za goste. Priču je u 69. minuti golom za konačan rezultat zaključio Dani Olmo, a jedini je strijelac za domaći sastav bio Rutter.

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig, dok je u 18. minuti u igru za Hoffenheim ušao Andrej Kramarić.

Tri boda je u gostima uhvatio i Eintracht koji je slavio kod Augsburga 2:1 premda je domaćin poveo u prvom napadu na utakmici, a strijelac je bio Berisha. No, u 13. je izjednačio Rode, a u 64. Knauff zabio za slavlje kluba iz Frankfurta. Za Eintracht je Kristijan Jakić odigrao cijelu utakmicu, dok je Hrvoje Smolčić u igru ušao u 64. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider