Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tehnologija za pet

Ludo otvaranje nove sezone za Niku Kovača: Bayern zabio pet pogodaka, VAR mu poništio dva!

Niko Kovač otvorio je karijeru na klupi Bayerna u Bundesligi pobjedom protiv neugodnog Hoffenheima.

Robert Lewandowski slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmicom Bayerna i Hoffenheima na Allianz Areni u petak je započelo njemačko nogometno prvenstvo, a momčad bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača startala je pobjedom 3:1 (1:0).

Bayern je u vodstvo došao u 23. minuti, kad je udarac iz kuta izveo Joshua Kimmich, a s pet metara glavom loptu poslao u mrežu Thomas Muller.

U 57. minuti mađarski napadač Adam Szalai je iskosa, desno sa desetak metara pogodio suprotan kut Bayernova gola i donio izjednačenje gostima.

Sve do deset minuta prije kraja Hoffenheim je držao bod, a onda je Bayern postigao četiri pogotka od kojih su mu dva poništena zahvaljujući VAR tehnologiji.

U 79. minuti je Frank Ribery izborio kazneni udarac. Izveo ga je Robert Lewndowski, ali je njegov udarac obranio vratar gostiju Baumann. No, na odbijenu loptu natrčao je Arjen Robben i poslao ju u mrežu. No, Nizozemac je prerano utrčao u kazneni prostor pa je nakon pregledavanja snimke sudac Dankert odlučio poništiti pogodak i pokazao da će Lewandowski ponoviti izvođenje kaznenog udarca. U drugom pokušaju Poljak je bio precizan za 2-1.

U 87. minuti novi pogodak Bavaraca i novi posao za VAR. Udarac Robbena pogodio je Thomasa Mullera i lopta je završila u mreži. No, lopta se odbila od Muellerove ruke i Dankert je opravdano poništio gol.

Ipak, u 90. minuti se Robben konačno upisao među strijelce. Odlično ga je u kaznenom prostoru pronašao Muller, a Nizozemac je s pet metara zakucao loptu pod gredu za konačnih 3-1.

U sastavu Hoffenheima nije bilo ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

U subotu je na rasporedu šest utakmica 1. kola: Fortuna Duesseldorf - Augsburg, Freiburg - Eintracht, Hertha Nuernberg, Werder - Hannover, Wolfsburg - Schalke i Borussia Moenchengladbach - Bayer Leverkusen.

U nedjelju će kolo zaključiti Mainz - Stuttgart i Borussia Dortmund - RB Leipzig.
 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider