Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gigi se ne predaje

Buffon napušta PSG, citiranjem Hemingwaya najavio planove: ''Na samo dva mjesta možeš biti sretan''

Buffon odlazi iz Pariza, ali ostaje u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (41) napustio je redove francuskog prvaka Paris Saint-Germaina nakon samo jedne sezone, međutim to ne znači i njegov oproštaj od nogometa.

"Moja avantura izvan Italije se završava," kazao je Buffon dodavši: "PSG je predložio obnovu ugovora, međutim nisam prihvatio ponudu. Želim se zahvaliti svima na svemu što sam imao prilike doživjeti u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo zajednički podijelili."

Buffon je naglasio kako se u Parizu osjećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima.

"Ernest Hemingway je napisao da postoje samo dva mjesta na svijetu gdje ljudi mogu živjeti sretno: kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvijek ostati moj dom, allez Paris! Hvala vam i sretno u svemu," dodao je Buffon koji je na vratima pariškog kluba sakupio 25 nastupa osvojivši Le Championnat.

Za sada nije poznato gdje će bivši svjetski prvak s Italijom (2006.) braniti, međutim odlučan je nastaviti karijeru. Talijanski mediji pišu kako je već dobio nekoliko ozbiljnih ponuda.

Buffon je karijeru započeo u Parmi gdje je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja pri čemu i Kup UEFA (1999), dok je na vratima torinske Stare dame osvojio čak 19 trofeja pri čemu devet naslova talijanskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider