Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro pada odluka

Prije 15 dana mislio je da će u mirovinu, a onda su počele stizati ponude: Buffon na meti velikana

Gianluigi Buffon najavio je kako na kraju sezone napušta Juventus.

Galerija Gianluigi Buffon (Foto: AFP) Gianluigi Buffon (Foto: AFP) Gianluigi Buffon (Foto: AFP) +2 Gianluigi Buffon (Foto: AFP)

40-godišnji talijanski vratar svoju posljednju utakmicu u dresu Juventusa odigrat će u subotu protiv Verone, ukupno svoju 640. u Serie A.

''Gianluigi Buffon bio je s nama tijekom svih padova i uspona na ovoj dugoj rollercoaster vožnji. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni zbog njegove odanosti'', rekao je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli na konferenciji za novinare u četvrtak.

''Znamo da će Wojciech Szczesny u sljedećoj sezoni biti naš prvi vratar, kao što je Gianluigi Buffon bio prije njega'', dodao je.

Buffon je nedavno s Juventusom potvrdio sedmi uzastopni naslov prvaka i vjerovalo se kako bi se nakon toga mogao povući u zasluženu mirovinu, ali on osjeća kako još uvijek može nešto ponuditi.

''U ovom trenutku sigurno je samo to da ću u subotu odigrati svoju posljednju utakmicu za Juventus. Prije 15 dana bio sam siguran da ću se umiroviti, a onda sam dobio neke vrlo dobre ponude, na terenu i izvan njega. Najvažnija ponuda izvan terena dolazi od Juventusa. No sljedeći tjedan ću odlučiti'', izjavio je Buffon.

Vijest o Buffonovoj odluci da napusti Juventus alarmirala je nekoliko velikana, među kojima su PSG, City, Chelsea i Liverpool, s time da se PSG i Redsi smatraju najkonkretnijima. Klopp bi navodno volio zaoštriti konkurenciju Kariusu, a dovođenje Buffona čini se kao izgledna opcija.

''Ako odlučim nastaviti svoju karijeru na terenu, to će se svesti na to imam li još uvijek potrebnu snagu. To je nešto o čemu trebam razmisliti. Ne želim završiti igrajući u nižim ligama'', izjavio je Talijan.

''Ponosan sam što sam dobio neke prijedloge za budućnost, ali u mojem je karakteru da se predstavim u idućem izazovu s najvećom predanošću'', rekao je 40-godišnji vratar.

Buffon je stigao u Juventus iz Parme 2001. godine u transferu vrijednom 53 milijuna eura i ukupno osvojio devet naslova, uključujući i Svjetsko prvenstvo 2006. Također, skupio je i 176 nastupa za talijansku reprezentaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider