Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Brutalno su ga izviždali, a sad ga slave: Igor Tudor upisao se u povijest Marseillea

Igor Tudor sjajno je započeo trenerski mandat na klupi Marseillea.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nastavlja se pobjednički niz hrvatskog stručnjaka Igora Tudora na klupi Olympique Marseillea. Njegovi su nogometaši prošlog vikenda upisali nova tri boda, svladali su Lille s 2:1, upisavši tako šestu pobjedu u sedam odigranih kola francuske Ligue 1.

S 19 osvojenih bodova druga su momčad francuskog prvenstva, ispred njih je samo superbogati PSG koji ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku. Zabili su deset golova više, što i ne treba posebno čuditi jer na raspolaganju imaju imena poput Kyliana Mbappea, Neymara i Lionela Messija.

Najbolji start u povijesti kluba

No što to pak znači za Marseille? Brojke pokazuju da je ovo najbolji prvenstveni start u povijesti kluba, što je, bez ikakve dvojbe, zasluga hrvatskog stručnjaka.

Tudor je, budimo iskreni, imao sve samo ne lagodan start na klupi francuskog diva. Tek što je preuzeo momčad, krenuli su prvi problemi. Nakon samo sedam dana rastao se s prvim pomoćnikom Maurom Camoranesijem, kojeg je zamijenio Hari Vukas, a onda su krenuli i problemi u svlačionici.

gol expired Hajduk nakon serije loših rezultata smijenio trenera, poznato tko nastavlja voditi momčad! divider

Igračima nikako nije sjeo Tudorov pristup, potužili su se njegove treninge, ali i odnos prema igračima, zbog čega su zatražili sastanak s predsjednikom kluba. Razljutilo je i to žestoke navijače Marseillea koji su na prvenstvenoj premijeri brutalno izviždali Tudora.

Navijači su ga brutalno izviždali

No malo po malo, bura se stišala, i to zahvaljujući sjajnim rezultatima. Nanizali su šest pobjeda u sedam odigranih kola, upisavši tek jedan remi. Kobno je bilo gostovanje kod Bresta, ali nogometaši Marseillea itekako pušu za vrat pariškoj momčadi.

Prvenstvo je, istina, tek počelo, ima se još puno za igrati, ali Tudor je pokazao da je s razlogom dobio priliku na klupi francuskog diva. Njegov talent nikad nije bio upitan, ali s puta su ga znale sputati određene mušice u ponašanju.

No čovjek uči dok je živ, bilo bi šteta odbaciti ovakvu priliku...

 

Tablica Ligue 1

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider