Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To je sramota"

Brutalan crveni u prijateljskoj: Ozlijedio mladog igrača Liverpoola, zvijezde Redsa poludjele

Savim nepotrebna grubost obilježila je pripremni susret Liverpoola i Seville.

Gnagnon udara Laroucija (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Liverpool i Sevilla odigrali su prijateljsku utakmicu u Bostonu. Andalužani su s 2:1 pobijedili europske prvake, ali rezultat je u drugom, ako ne i trećem planu nakon utakmice.

Razlog tome je brutalan crveni karton Jorisa Gnagnona u 76. minuti; francuski nogometaš low-kickom je pokosio 18-godišnjeg sunarodnjaka Yassera Laroucija. S terena su ga iznijeli na nosilima, a u igru se više nije vraćao.

Radi se o prekršaju koji bi izazvao zgražanje i u natjecateljskoj, a kamoli pripremnoj utakmici. Vrlo opasan start izazvao je bijes starijih igrača Liverpoola, pa su tako nakon utakmice krenuli u potragu za Gnagnonom kako bi mu objasnili par stvari, a nisu ga štedjeli ni u izjavama.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo imao sreće, izbjegao PAOK i Crvenu zvezdu! divider

"Ne vidite puno crvenih kartona u prijateljskim susretima. Ako želiš napraviti prekršaj, povuci za dres, nemoj mladog dečka udariti po koljenima. Kad pogledam snimku, to je sramotno", rekao je James Milner.

"Napraviti takav prekršaj, još na mladom igraču koji igra jako dobro u predsezoni, govori nešto o njemu", rekao je Virgil Van Dijk, jedan od igrača Redsa koji je nakon utakmice išao Gnagnonu očitati lekciju.

Srećom, eskalacije sukoba nije bilo, a Gnagnon je nakon utakmice izgledao vrlo potišteno. Valjda je shvatio kakvu glupost je napravio, a Sevilla je nakon svega objavila njegovu ispriku.

"Želim se javno ispričati Liverpoolu, igračevoj obitelji i navijačima. Bio je to užasan čin, to se ne bi trebalo događati na terenu. Moje molitve su s igračem i njegovom obitelji", stoji u isprici.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider