Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol u završnici

Brozović ušao i asistencijom spasio Inter u derbiju protiv Rome

Inter i Roma odigrali su 1:1 u 21. kolu talijanskog prvenstva...

Matias Vecino i Marcelo Brozović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter i Roma su odigrali 1-1, a za pogodak domaćina asistirao je Marcelo Brozović.

Gosti su poveli u 31. minuti golom Stephana El Shaarawayja koji je iskoristio veliku pogrešku Interove obrane. Romin vratar Alisson je ispucao dugačku loptu, domaća obrana je 'zaspala', a lopta je stigla do El Shaarawya koji se sjurio prema suparničkim vratima i zabio za vodstvo. Inter je izjednačio u 86. minuti. Marcelo Brozović je ubacio s lijeve strane, a Matias Vecino glavom zabio za 1-1.

Ivan Perišić je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Brozović ušao u igru u drugom poluvremenu.

U ranije odigranom susretu Napoli je na gostovanju pobijedio Atalantu 1-0, a pogodak odluke zabio je Dries Mertens u 65. minuti na asistenciju Josea Callejona. Za goste je posljednjih pet minuta igrao hrvatski nogometaš Marko Rog.

Napoli nakon ove pobjede ima četiri boda više od Juventusa kojeg u ponedjeljak očekuje ogled protiv Genoe.

Lazio je kod kuće porazio Chievo 5-1 skočivši barem privremeno na treće mjesto Serie A. Najbolji igrač utakmice bio je dvostruki strijelac srpski napadač Sergej Milinković-Savić, a golove za Lazio zabili su i Luis Alberto (23), Bastos (83) i Nani (86), dok je strijelac za goste bio Manuel Pucciarelli (25). Ivan Vargić nije branio za domaći sastav.

Milan je teškom mukom izborio pobjedu na gostovanju kod Cagliarija 2-1. Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Nicole Barella, no Milan je okrenuo rezultat golovima Francka Kessiea. Reprezentativac Obale Bjelokosti je izjednačio iz kaznenog udarca u 36. minuti, a u 42. minuti je na asistenciju Nikole Kalinića zabio za 2-1. U drugom poluvremenu nije bilo golova, ali smo vidjeli dva isključenja. U 65. minuti kod domaćina je isključen strijelac gola, da bi u 88. minuti pocrvenio i gostujući branič Ricardo Rodriguez. Kalinić je igrao cijeli susret.

Sampdorija je neočekivano lako pobijedila Fiorentinu 3-1. Junak utakmice bio je Fabio Quagliarella koji je zabio tri gola (30, 60, 68), a poraz 'viola' ublažio je Carlos Sanchez (80). Ivan Strinić je odigrao cijeli susret za Sampu, dok je Milan Badelj igrao cijeli susret za goste.

Udinese i SPAL su odigrali 1-1. Andrija Balić je započeo utakmicu u sastavu Udinesea i igrao je do 73. minute, dok Stipe Perica nije ulazio u igru.

Crotone je na gostovanju slavio protiv Verone 3-0, a Ante Budimir je za goste igrao od 73. minute.

Na ljestvici vodi Napoli sa 54 bodova, Juventus je drugi sa četiri boda manje i utakmicom manje, a Lazio i Inter imaju po 43 boda. Roma je peta sa 40 bodova.

REZULTATI:
Cagliari - AC Milan 1-2 (Barella 8 / Kessie 36-11m, 42)
Inter - Roma 1-1 (Vecino 86 /El Shaarawy 31
Atalanta - Napoli 0-1 (Mertens 65)
Bologna - Benevento 3-0 (Destro 35, De Maio 73, Džemaili 88)
Sampdoria - Fiorentina 3-1 (Quagliarella 30, 60, 68 / Sanchez 80)
Lazio - Chievo 5-1 (Alberto 23, Milinković-Savić 31, 68, Bastos 83, Nani 86) / Pucciarelli 25)
Verona - Crotone 0-3 (Barberis 3, Stoian 54, Ricci 67)
Sassuolo - Torino 1-1 (Bernardi 54 / Obi 26)
Udinese - SPAL 1-1 (Samir 11 / Floccari 49)

U ponedjeljak:
Juventus - Genoa

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider