Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika razika

Brojke svih dvoboja Hajduka i Dinama: Znate li koliko pobjeda više Modri imaju od Splićana?

Jedini bod u najvećim derbijima ove sezone, splitski Bijeli osvojili su prošlog listopada kada je na Poljudu završilo 1:1.

Ovog vikenda čeka nas najveći hrvatski nogometni derbi. Dinamo s 12 bodova prednosti dolazi na Poljud i ima mogućnost kod najvećeg rivala potvrditi novi, 24. naslov prvaka. Je li to prva takva mogućnost Modrih u 32 godine dugoj povijesti HNL-a? Koji je ukupni omjer dvaju ljutih suparnika? I ostale zanimljivosti vezane uz predstojeći derbi, donosi Milan Stjelja.

A što se tiče prvenstvenih dvoboja, do sada ih je igrano ukupno 102. Dinamo je prilično uspješniji s 48 pobjeda, punih 20 više od Hajduka.

Zagrebački Modri imaju bolji međusoban omjer i ove sezone. Pobjede su ostvarili 26. veljače ove godine, te 13. kolovoza prošle kada su slavili s 4:0, odnosno 4:1.

Jedini bod u najvećim derbijima ove sezone, splitski Bijeli osvojili su prošlog listopada kada je na Poljudu završilo 1:1.

Antonio Plazibat VIDEO Na Plazibatov meč karijere stižu i Vatreni: Spektakl koji će se pamtiti divider

Jedina preostala utakmica Dinama i Hajduka igrana je u Superkupu, na samom početku sezone, 9. srpnja. I tada je Dinamo bio bolji. Na Maksimiru je do prvog trofeja sezone stigao nakon boljeg izvođenja 11-eraca.

Zanimljivo, prošle sezone je situacija bila gotovo potpuno drugačija jer je Hajduk do posljednjeg derbija imao dvije pobjede i jedan remi. U te tri utakmice Dinamo nije postigao ni pogodak, ali su onda Modri u posljednjem kolu pobijedili na Maksimiru. Bio je to kraj jedne puno neizvjesnije sezone, u kojoj su se do pred sam kraj, za naslov prvaka borili ne samo Dinamo i Hajduk, već i Osijek i Rijeka. Sada je Dinamo siguran na vrhu s 12 bodova prednosti pred Hajdukom i u nedjelju će im samo jedan osvojeni bod biti dovoljan da baš na Poljudu matematički osiguraju novi naslov najbolje hrvatske momčadi.

Real Madrid - Partizan Stigle kazne za Real i Partizan nakon kaotične tučnjave i hrvačkih zahvata divider

U 31. sezoni, takav scenerij dogodio se samo jednom! 1998., Modrima je također bio potreban samo jedan bod u poljudskom grotlu i osvojili su ga nakon što su jedini strijelci na utakmici bili legendarni veznjaci Josip Skoko i Edin Mujčin.

Zanimljivo, današnji treneri Dinama i Hajduka, bili su dio tadašnjih momčadi svojih klubova. A uoči ovog važnog derbija, Ivan Leko, u 16 utakmica ima učinak od devet pobjeda i pet poraza uz gol razliku 25 prema 23.

Bišćan je tek nedavno preuzeo Dinamo i zasad mu ide jako dobro: u četiri utakmice ima tri pobjede i jedan remi uz gol razliku 8:1.

U svakom slučaju, i zbog njih dvojice i njihovog prvog međusobnog sraza, očekuje nas jako zanimljiv derbi na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider