Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neki počeli trenirati

Britanska vlada dala potporu povratku nogometa: Premierliga se vraća

Priprema se teren za povratak najbogatije nogometne lige svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tajnik za kulturu, medije i sport u britanskoj vladi Oliver Dowden izjavio je tijekom parlamentarne rasprave u ponedjeljak kasno navečer odgovarajući na pitanja zastupnika kako je cilj resornog ministarstva da se englesko nogometno prvenstvo nastavi što je prije moguće.

"Osobno sam u pregovorima s vodstvom Premierlige s ciljem da se nogometna sezona nastavi što prije čime bismo pružili podršku čitavoj nogometnoj zajednici. No, takvi potezi se moraju vući uz poštivanje svih smjernica vezanih za javno zdravlje", izjavio je Dowden.

Klubovi Premier lige će u petak održati sastanak na kojemu će raspravljati o "Projektu Restart" prema kojemu bi se omogućio povratak punim treninzima od 18. svibnja pa bi se sezona, koja je prekinuta 13. ožujka, mogla nastaviti 8. lipnja te okončati u srpnju.

Tri londonska kluba, Arsenal, West Ham United i Tottenham Hotspur, kao i Brighton and Hove Albion, već su u ponedjeljak otvorili svoje trening-kampove te dopustili treniranje igrača u manjim skupinama uz poštivanje odredbi o socijalnom distanciranju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider