Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele pismeni dokaz

Britanci postavili ultimatum drugom tenisaču svijeta: Potpiši ovaj dokument, inače nećeš moći igrati na Wimbledonu

Mora dokazati da ne podržava Vladimira Putina i njegovu politiku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Pred ruskim tenisačem Daniilom Medvedevim je teška odluka. Ministar sporta Velike Britanije Nigel Huddleston odlučio je kako svi tamošnji sportaši moraju dokazati da su neutralni po pitanju rata u Ukrajini prije nego što im dozvoli nastup na Wimbledonu.

Ruski navijači Rusi se "sele" u Aziju? divider

To znači da će Medvedev, a i ostali ruski tenisači, morati potpisati dokument u kojem potvrđuju kako ne podržavaju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Mora se, dakle, javno usprotiviti stavovima svojeg predsjednika, inače drugi svjetski reket neće imati pravo zaigrati u klubu All England.

Moraju dokazati da su neutralni

"Želimo pismene izjave u kojima potvrđuju kako ne primaju novac od Putina, Rusije ili Bjelorusije i kako neće javno podržavati ruskog predsjednika. Želimo garanciju kako su istinski neutralni, odnosno kako nemaju veze s Putinom", rekao je Huddleston i dodao:

gol expired Rusija igrala utakmicu koja pokazuje kakva je tamo situacija: ''Ovo nije normalno'' divider

"Odluče li sportovi ili organizacije uvesti potpunu blokadu ruskih sportaša, mi ćemo je podržati, no odluče li se za neutralne stavove, moramo imati pisanu garanciju."

Ove mjere vrijede za sve ruske i bjeloruske sportaše, ali Medvedev, koji se s Đokovićem bori za svjetski broj jedan, najeksponiranije je ime koje se suočava s ovim ultimatumom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider