Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE NAMJERAVAJU STATI

Briljantni Arsenal nastavio sezonu snova pobjedom na gostovanju kod Tottenhama

Arsenal je nastavio svoju sjajnu ligašku sezonu vjerojatno najvećom pobjedom do sada, na gostovanju kod Tottenhama.

Martin Odegaard (Foto: Afp)

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva, Arsenal, povećao je svoju prednost pred prvim pratiteljem, Manchester Cityjem, na osam bodova. To su ostvarili gostujućom pobjedom protiv najljućeg rivala Tottenham Hotspura u susretu 19. kola Premier lige.

Arsenal je poveo u 14. minuti nakon neshvatljive pogreške vratara Tottenhama Huga Llorisa. Bukayo Saka je iz "mrtvog kuta" uputio snažan udarac koji bi prošao paralelno s gol-linijom, ali Lloris se odlučio pokušati uhvatiti loptu koja ga je pogodila u prsa i odbila se preko linije.

Konačni rezultat postavio je kapetan Arsenala Martin Odegaard preciznim prizemnim udarcem s 20-ak metara u 36. minuti susreta.

Tottenham je imao svoje prilike, ali u jako dobroj formi bio je vratar Arsenala Aaron Ramsdale, koji je odlično reagirao u nekoliko situacija, no mora se priznati i da glavne udarne igle domaćih nisu ovog puta namjestiti svoje nišanske sprave.

Arsenal sada ima 47 bodova, osam više od drugog Manchester Cityja, a devet više od trećeg Newcastle Uniteda i četvrtog Manchester Uniteda.

Ivan Perišić ušao je u igru za Tottenham, koji je peti sa 33 boda, tek u 75. minuti. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider