Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvrti poraz zaredom

Očaju Arsenala ne nazire se kraj: Brighton nakon 36 godina ostvario nezaboravnu pobjedu

Nogometaši Arsenala nastavili su s očajnim igrama koje prikazuju u posljednje vrijeme. U susretu 29. kola Premierlige Arsenal je na gostovanju kod Brighton & Hove Albiona izgubio 1-2 upisavši četvrti uzastopni poraz, te peti poraz u zadnjih šest utakmica.

Slavlje Brightona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U zadnjih šest susreta "Topnici" su izgubili tri utakmice u prvenstvu (Brihgton 1-2, Manchester City 0-3, Tottenham 0-1), finale Liga kupa (Manchester City 0-3), te jednu utakmicu u Europskoj ligi (Ostersunds 1-2). Jedinu pobjedu ostvarili su protiv švedskog Ostersundsa (3-0) u prvom susretu 16-ine finala Europske lige.

Posljednji put Brighton je pobijedio Arsenal u rujnu 1982. godine. Nakon toga nisu igrali previše. Četiri puta, a sva četiri puta slavio je Arsenal.

Domaćin je poveo u 7. minuti golom Lewisa Dunka, a u 26. minuti je Glenn Murray povisio na 2-0. U završnici prvog dijela Pierre-Emerick Aubameyang je smanjio rezultat i činilo se kako će Arsenal u nastavku okrenuti rezultat. Međutim, domaćin se uspio obraniti i zasluženo je osvojio tri boda.

Arsenal je nakon ovog poraza ostao na šestom mjestu s 45 bodova, čak 13 manje od Tottenhama koji se nalazi na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka. Brighton se probio na 10. mjesto s 34 boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider