Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
U napad svi!

Brazil će protiv Gane testirati revolucionarnu formaciju za Mundijal s čak petoricom napadača!

Vinicius, Neymar, Paqueta, Raphinha i Richarlison - svi bi trebali startati u udarnoj momčadi Brazila.

Tite i Neymar (Foto: Afp)

Nogometno Svjetsko prvenstvo u Kataru sve je bliže, a velika većina reprezentacija u preostalim utakmicama do Mundijala planira uigrati sve ideje i zamisli koje će koristiti na turniru. Brazilski izbornik Tite planira uvesti revolucionarne promjene i protiv Gane redefinirati izraz "totalni napad".

Naime, planira u trenucima kad Brazil bude imao posjed igrati s čak petoricom napadača!

Formacija 3-2-4-1

Alisson će biti na golu, ispred njega Militao, Thiago Silva i Marquinhos, a u veznoj linij još Alex Telles i Casemiro. Ostalo će biti napadači, Raphinha, Neymar, VInicius, Richarlison i Paqueta. Među tom petoricom samo Paqueta je nominalno veznjak, ali u ovom slučaju to će biti samo kad se Brazil bude branio.

S loptom u nogama planira igrati vrlo ofenzivno, a Paqueta će zapravo biti isturena polušpica, koja uz napadačke akcije ima zadaću distribuirati loptu među četvoricom kolega u vrhu napada, Vinicusom, Neymarom, Richarlisonom i Raphinhom.

Kad budu u posjedu, Paqueta postaje peti napadač

U tom scenariju novi igrač West Hama postat će dio ofenzivne linije s čak petoricom napadača. Raphinha će biti desno, Paqueta i Neymar u sredini, Vinicius lijevo, a Richarlison kao devetka. Ideja je još u fazi razvoja i imat će svoje premijerno testiranje u petak protiv Gane, ali plan je uigrati ovu neobičnu formaciju do početka Mundijala u Kataru.

"Najvažnija će biti ravnoteža, svaki put kad ona ode previše na jednu ili na drugu stranu, bit ćemo u opasnosti. Ne smijemo odstupati od dogovora i svi moraju biti vrlo odgovorni", naglasio je Tite na presici uoči utakmice.

Brazil protiv Gane Brazil protiv Gane (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider