Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na instagramu

Samo su četvorica hrvatskih nogometaša popularnija od Branka Ivankovića, iza njega i Diego Simeone

Hrvatski trener Branko Ivanković ima 1,8 milijuna fanova na Imstagramu.

Branko Ivanković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski trener Branko Ivanković proživljava dobre trenutke u svojoj karijeri. Rođeni Varaždinac danas je izbornik reprezentacije Omana.

Ivanković je izgubio šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali može se pohvaliti da je otkinuo bod Australiji kojoj visi prolaz u Katar.

Hrvatski stručnjak je jako iskusan trener, a osim na nogometnim terenima jako dobro mu ide i na društvenim mrežama. Ivanković je najpopularniji hrvatski trener. Na Instagramu ga prati nevjerojatnih 1,8 milijuna fanova. Za usporedbu Zlatka Dalića prati tek 278 tisuća ljudi.

gol expired Dinamo šalje milijunsko pojačanje na novu posudbu uoči okršaja sa Sevillom divider

Ivanković je veliku bazu fanova skupio jer je dugo radio u Iranu koji ima 84 milijuna stanovnika, a bio je izbornik njihove reprezentacije i tako je stekao popularnost.

Hrvatski trener na Instagramu ima više pratitelja od Ivana Perišića (1,5 milijuna) i Marcela Brozovića (1,1 milijun) te od brojnih drugih hrvatskih nogometaša poput Kramarića, Brekala, Vlašića, Rebića, Livaje i Oršića.

Četvorica popularnija od Ivankovića

Samo su četvorica hrvatskoh nogometaša popularnija od 67-godišnjeg Varaždinca. Luka Modrić ima 21 milijun pratitelja, Ivan Rakitić 17 milijuna, Mateo Kovačić 4,4 milijuna i Mario Mandžukić 3,8 milijuna.

Iza Ivankovića su Conte, Pochettino i Simeone

Ivanković jako dobro stoji i na svjetskog listi najpoularnijih nogometnih trenera. Ima veću bazu fanova od Antonija Contea (777 tisuća), Mauricija Pochettina (652 tisuće), Mikela Artete (837 tisuća), Diega Simeonea (1,7 milijuna) i drugih uglednih trenerskih imena.

Ivankoviću je Oman druga reprezentacija koju vodi, nakon što je od 2002. do 2006. bio izbornik Irana. Bio je i pomoćnik Miroslava Blaževića na klupi Vatrenih na svjetskom prvenstvu 1998. na putu do francuske bronce.

Ivanković je trenirao i Dinamo, Rijeku, Varteks, Hannover 96, Shandong Luneng, Ettifaq, Al-Wahdu i Persepolis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider