Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sve je to velika glupost"

Šok u španjolskom prvoligašu: Priveden igrač zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije

Branič prvoligaša Levantea Tono uhićen je u Španjolskoj zbog sumnji u kriminalne radnje.

Tono iz Levantea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Igrač španjolskog prvoligaša Levantea Tono uhićen je od strane tamošnje policije pod optužbama da je sudjelovao u akcijama iznuđivanja i prijetnji. Odvjetnik nogometaša optužbe je nazvao besmislenima, a osim njega uhićeno je još šest osoba, od kojih je pet zadržano u pritvoru.

Odvjetnik Emilio Perez Moya otkrio je da je sud odbio zahtjev za jamčevinu španjolskom nogometašu, pod objašnjenjem da predstavlja određeni rizik od bijega. Također, cijelu situaciju vidi kao veliku nepravdu, ponajviše zbog činjenice da je njegov klijent potpisao novi ugovor s klubom prije svega nekoliko dana, vrijedan milijun i pol eura po sezoni.

"On je u zatvoru isključivo zbog velike pogreške i nepravde. Zločin zbog kojeg ga se tereti? Da, to je sigurno što jedan igrač napravi nakon što potpiše ugovor vrijedan milijun i pol eura godišnje. To je besmisleno", kaže Tonov odvjetnik.

Klupska uprava Levantea pružila je javnu podršku svom igraču:

"Levante, bez imalo predrasuda, pruža podršku svom igraču i njegovoj obitelji. Nismo upoznati s okolnostima koje su dovele do ove situacije, ali klub stoji uz igrača dok mu se ne dokaže da je kriv. Iz poštovanja prema igraču nećemo više izlaziti u javnost s priopćenjima do završetka ovog slučaja", stoji u priopćenju Levantea.

Tono je ove sezone odradio 17 nastupa za Levante, koji nakon nepotpunog 23. koal Primere drži 11. mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider