Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Luka nije mogao fulati"

Stručnjak koji je jako utjecao na karijere Modrića i Kovačića: "Mateo je najveći talent, mogao je napraviti još više"

Božidar Šikić za gol.hr govori o Luki Modriću i Mateu Kovačiću…

Božidar Šikić, dugogodišnji direktor Lokomotive, nekoć je bio šef Dinamova omladinskog pogona i bitno je utjecao na razvoj mnogih njegovih igrača, pa i najslavnijih hrvatskih reprezentativaca kao što su Luka Modrić ili Mateo Kovačić.

Jedan ste od najzaslužnijih za dovođenje Modrića u Dinamo i njegov uspjeh u Maksimiru, a za Kovačić ste definitivno najzaslužniji.

„Ha, koliko sam zaslužan za Modrića… Najzaslužniji je Tomislav Bašić. On ga je doveo u Dinamo. Ja sam ga ne neki način usmjerio, vratio ga nazad iz Zrinjskog i poslao ga u Inter na posudbu. Gledajte, Luka Modrić nije mogao fulati. Mateo je mogao otići i u drugom pravcu. Po njega sam otišao u Austriju, točnije u Linz. Baš konkretno ja. Uspio sam nagovoriti njegove roditelje i dovesti ga u Dinamo. Mislim da je Mateo mogao biti još bolji igrač da je ostao još godinu- dvije u Dinamu. On je prodan kao izlazni junior, po meni prerano. Sto posto prerano. On je kao klinac meni najveći talent koje sam ga vidio. I ostao je moj ljubimac. Napravi je puno, a mogao je još više“, zaključio je Šikić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider