Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasili se priopćenjem

Boysi komentirali rat u Dinamu: "Skupština kluba izgleda i funkcionira kao kartel"

Bad Blue Boysi komentirali su borbu za prevlast u Dinamu.

Bad Blue Boysi (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

Nema mira u Dinamu, vodi se borba za tron između dvije struje, one Zdravka Mamića i druge Krešimira Antolića. Skupština zagrebačkog kluba razriješila je Antolića dužnosti člana uprave kluba, ali njihovu odluku nije potvrdio Izvršni odbor kluba.

Prije nekoliko dana sastao se i Nadzorni odbor, koji od Izvršnog odbora traži da potvrde odluku Skupštine o Antolićevom razrješenju, a sada se o cijeloj situaciji oglasila se i navijačka skupina Bad Blue Boys na službenoj internetskoj stranici.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sada kad su svi akteri upoznali širu javnost sa svojim motivima u borbi za klub, valjda se očekuje i od nas da iznesemo svoj stav. Pa da 790. put od nadležnih tijela kluba zatražimo da pred Skupštinu stave prijedlog o izmjenama klupskog Statuta kojima bi se stalo na kraj lešinarenju nad Dinamom.

I onda bismo trebali očekivati da jedno duboko kompromitirano tijelo kluba kao što je Skupština, u interesu Dinama, izglasa promjene koje bi mu povratilo legitimitet. Da sva ta sila Mamićeve rodbine, kumova, vozača i satelita glasa u interesu kluba.

Po sastavu, odlukama koje su donosili i načinu na koji se u nju delegira to tijelo izgleda i funkcionira kao kartel i njegova svrha je prije svega da se zaštite privatni interesi nekolicine. Samim tim je nemoguća bilo kakva vrsta obrata koja uključuje neku drugačiju opciju od one koja uključuje interese neke druge grupacije.

Ovakav sustav uređenja kluba čedo je prije svega lokalne i državne politike koja uvijek pronađe svoj interes u održavanju ovakvog stanja. Godine prolaze, a svi se prave ludi i banaliziraju ovakav nakaradan ustroj kluba koji je već rezultirao brojnim aferama i malverzacijama.

Bez izmjena Statuta apsolutno ništa se neće promijeniti u upravljanju klubom. Sve one dobre, pozitivne stvari zasjenit će sramoćenja kojima svjedočimo ovih dana. I nove afere i pravosudni procesi koji slijede i koji će tek isplivati.

Kao što mi nemamo iluzije da će se problem riješiti iznutra, tako ni vlast u Gradu i državi ne bi trebala imati iluzije da će biti lišena svoje odgovornosti", poručili su Bad Blue Boysi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider