Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISLAND SLAVI

Bosna i Hercegovina porazom dotaknula novo dno, Portugal utrpao devet komada

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine morat će put na Euro tražiti preko dodatnih kvalifikacija.

Edin Dzeko (Foto: Afp)

Novo razočaranje za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine došlo je na Islandu, gdje su poraženi rezultatom 1:0 od domaćina, u susretu gdje su propustili veći broj prilika.

U susretu koji im je bio zadnja nada za eventualni plasman putem ovog dijela kvalifikacija, pogodak odluke postigao je Alfred Finnbogason u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. 

BiH sad preostaje čekati play-off

Tako su naši susjedi ostali na samo šest bodova, odnosno sedam bodova iza Slovačke na drugom mjestu, ali i čak četiri boda ispod Luksemburga, koji je u dva susreta protiv Portugala primio ukupno 15 pogodaka.

Devet od tih 14 primili su večeras, u pravom golijadi, u kojoj zbog žutih kartone nije sudjelovao Cristiano Ronaldo. 

Po dva pogotka postigli su Goncalo Inacio, Goncalo Ramos i Diogo Jota, dok su po jednog dodali Horta, Bruno Fernandes i Joao Felix.

Preostali susret ove skupine odigrali su Slovačka i Lihtenštajn, a domaćin je slavio 3:0, uz to da su sva tri pogotka postigli u prvih šest minuta susreta. Za prvog im je trebalo samo osam sekundi.

Vrijedi spomenuti kako će BiH imati drugu priliku u dodatnim kvalifikacijama, gdje će čak biti domaćin polufinalnog susreta. To su izborili putem plasmana u Ligi nacija.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider