Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Čuješ sirene, hitnu..."

Hrvat iz žarišta koronavirusa ispričao kako je bilo u vrijeme krize i kako je sad

Za vikend 20. i 21. lipnja vraća se Serie A. Poseban motiv u nastavku sezone imat će Atalanta.

Boško Šutalo (Foto: Screenshot)

Koronavirus je prekinuo Atalantu u najboljim trenucima nezine povijesti, a gradu Bergamu nanio veliku patnju. Svojim prvim minutama u talijanskom nogometu nada se i mladi Boško Šutalo, uz Marija Pašalića jedan od dvojice Hrvata u Atalanti.

Nastavak nogometne sezone u Italiji 20. lipnja trebao bi podići raspoloženje i stanje nacije.

"Mislim da ćemo time podići neku pozitivu u gradu Bergamu, a i da će vraćanje nogometa u cijeloj Italiji dobro doći za sve", izjavio je mladi Metkovac za Dnevnik Nove TV.

"Čuješ sirene, hitnu... Kao u horor-filmu"

20-godišnji Šutalo drugačije je zamišljao svoj početak u Atalanti i Italiji. Nakon velikog transfera iz Osijeka krajem siječnja, prvo mu je otkrivena ozljeda koja ga je izbacila iz stroja, a onda se pojavio koronavirus i posebno udario na Bergamo. Cijela momčad Atalante gotovo je 50 dana bila odsječena, u strogoj karanteni u trening-kampu nedaleko od grada. Bez doticaja s bilo kime.

"Praktički je bilo - zatvoren si, ne smiješ nikamo ići. Čuješ sirene, blizu je tu jedna bolnica, stvarno loše scene. Svako malo sirene, čuje se hitna, kao iz nekog horor-filma."

"Trener Gasperini naknadno saznao da je imao koronavirus"

Virus se probio i u momčad. Imao ga je vratar Marco Sportiello, a naknadno se pokazalo, i trener Gasperini.

"Osjećao se loše, ali u tom trenutku nije znao da ima koronu. Kasnije je kod vađenja krvi saznao da je imao koronu, da su mu se stvorila antitijela."

Igrači Atalante i dalje se testiraju dva puta tjedno, pozitivnih srećom nema, a sve je u redu i s Gasperinijem, vrhunskim stručnjakom nakon čijih treninga, kažu, utakmica dođe kao odmor.

"Istina je, jako su naporni. Mario Pašalić upozorio me kad sam dolazio da će biti jako teško, da se moram priviknuti na to. Meni to odgovara, ja volim raditi."

Kako je Gasperini saznao da je prebolio koronavirus

"Iličić je igrač za Real ili Barcelonu"

Marljiv rad nije prošao nezamijećeno pa je tako Gasperini dao najaviti da bi Šutalo uskoro mogao debitirati u Serie A.

"Radujem se što je više mladih igrača spremno za iskorak. Ponajviše tu mislim na Šutala i Tameza. Šutalo je bio ozlijeđen, sada je zdrav i vrlo snažan. Vjerujte, jako mi se sviđa", poručio je Gian Piero Gasperini.

Atalantin cilj u nastavku sezone bit će ponovno izboriti Ligu prvaka. Momčad je to prepuna sjajnih individualaca...

"Igrač koji me najviše impresionirao je Josip Iličić, to je stvarno magija, njega mi je najteže čuvati na treningu. Stvarno radi velike probleme. Iskreno, da vam kažem, takva kvaliteta je za mene da se igra u Real Madridu ili Barceloni."

"Hvala Pašaliću, puno mi je pomogao"

Sretna je Atalanta što ima Iličića, ali i Gomeza, Zapatu, Pašalića. I Šutalo je sretan što ima Pašalića uza se...

"Stvarno mi je puno pomogao kad sam došao tu, pomogne mi što god treba, gdje god treba, odveze me... Stvarno je odličan, hvala mu na svemu što je napravio za mene."

Bude li u crno-plavom dresu samo upola kao Super Mario, navijači Atalante mogli bi skandirati i Šutalovo ime...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider