Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neslavna lista

Dvojica Hrvata na popisu najgorih pojačanja Premierlige, uvjerljivo najgori "legendarni" Senegalac

Boško Balaban i Nikola Jerkan našli su se na neslavnom popisu 50 najgorih pojačanja Premierlige.

Boško Balaban (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ugledni engleski nogometni magazin Four Four Two izbacio je zanimljiv popis pod radnim naslovom "50 najgorih transfera u Premierligi". FFT je izdvojio 50-oricu nogometaša koji su potpisali za neki od klubova u Premierligi i pritom zaigrali u barem jednoj utakmici. Na popisu su se našla i dvojica Hrvata...

Balabanov fijasko u Aston Villi

Boško Balaban prvi je od dvojice i zauzeo je visoko 10. mjesto na popisu. On je 2001. godine potpisao ugovor sa slavnom Aston Villom, u kojoj je proveo iduće dvije i pol godine. Nastupio je u devet utakmica, od čega je sedam puta ulazio s klupe za pričuve te nije uspio zabiti pogodak u Premierligi.

U prosincu 2003. godine Aston Villa dala je otkaz hrvatskom reprezentativcu, nakon čega je bez odštete otišao u Club Brugge, gdje je u 83 nastupa postigao 40 pogodaka. No zbog svega pokazanog u Engleskoj zauzeo je visoko 10. mjesto na ljestvici najgorih pojačanja u povijesti Premierlige.

Jerkan nije uspio u Nottinghamu

Na samom kraju popisa, dva mjesta iznad kolumbijskog napadača Radamela Falcaa, koji je prema mišljenju Four Four Twoa jedan od 50 najgorih pojačanja Premierlige, našao se Nikola Jerkan, još jedan hrvatski reprezentativac. On je na ljeto 1996. godine stigao u Nottingham Forest iz španjolskog Ovieda za milijun funti, ali nikada se nije nametnuo kao standardno rješenje u obrani.

Nakon što je klub napustio trener Frank Clark, Jerkan više nije bio dio prve momčadi kod novog menadžera Davea Bassetta. Iduću je sezonu proveo na posudbi u bečkom Rapidu, a onda je svoju posljednju sezonu (1998./1999.) u Engleskoj proveo u klubu, ali nikada više nije zaigrao.

Ali Dia bez ikakve konkurencije najgore pojačanje

Najgore pojačanje Premierlige uvjerljivo je Ali Dia, koji je 1996. godine stigao u Southampton. On je, u suradnji s prijateljem, uspio izigrati čelnike i menadžera kluba Graema Sounessa i uvjeriti ih da je rođak Georgea Weaha, osvajača Zlatne lopte, te da je upisao 13 nastupa za reprezentaciju Senegala. Klub mu je dao jednomjesečni ugovor, a raskinut je nakon svega 14 dana.

Dia je zaigrao u prvoj i jedinoj utakmici protiv Leedsa. Ušao je u igru umjesto ozlijeđenog Le Tissiera u 32. minuti te je potom zamijenjen u 85.

"Trčao je po travnjaku poput Bambija po ledu. Bilo ga je sramotno gledati", komentirao je nakon utakmice Le Tissier.

Na listi najgorih pojačanja Premierlige nalaze se i: Savio, Jozy Altidore, Winston Bogarde, Ricky van Wolfswinkel, Bruno Cheyrou, Kostas Mitroglou, Jardel, Jo, Ahmed Musa, Roque Junior, Radamel Falcao...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider