Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljiv Paradoks

Borussia će porazom u velikom finalu Lige prvaka zaraditi više nego pobjedom

Osvoji li Ligu prvaka, Borussia će dobiti 20 milijuna eura, a izgubi li, dobit će 22 milijuna eura.

Borussia Dortmund (Foto: Afp)

Njemački predstavnik u finalu Lige prvaka, dortmundska Borussia, pred sobom ima zanimljiv paradoks, naime mogla bi zaraditi više novca porazom u finalu od Real Madrida, nego što će zaraditi od mogućih UEFA-inih premija, osvoje li Ušati trofej.

Pobjednik turnira dobit će 20 milijuna eura bonusa za pobjedu u finalu od UEFA, ali Nijemci neće dugo plakati izgube li u finalu jer će od premije za poraženog u finalu (15 milijuna eura) i aktivacijom bonusa u ugovoru Judea Bellinghama zaraditi ukupno više.

Slavlje igrača Borussije Dortmund Ludnica u svlačionici Dortmunda, vozač autobusa napravio šou: Predsjednik PSG-a poludio na jedno pitanje divider

Naime, engleski reprezentativac lani je stigao u Madrid upravo iz Borussije Dortmund za odštetu nešto veću od 100 milijuna eura, međutim ona bi mogla skočiti za još 30-ak milijuna zbog dogovorenih bonusa.

Prema jednom od njih Real mora isplatiti Borussiji bonus od 5.000.000 eura, ako u sljedećih šest godina osvoje Ligu prvaka. Također, bude li Jude u najboljih 11 Lige prvaka, a vjerojatno hoće, Dortmundu će pripasti još 2.000.000 eura.

Niclas Füllkrug Bili su autsajderi, krenuli porazom pa osvojili najjaču grupu u povijesti Lige prvaka, a onda fenomenalno dogurali do Wembleyja divider

Dodate li tih spomenutih sedam milijuna eura na iznos od 15 milijuna eura koje dobiva poraženi, jasno je kako će porazom zaraditi više, nego pobjedom u finalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider