Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreću drastične mjere

U dortmundskoj Borussiji "se smrzli" kad im je stigao račun za struju

Borussia Dortmund morala je plaćati dosad četiri milijuna eura za struju, a sad im stiže račun na deset!

Borussia Dormund (Foto: Afp)

Njemački nogometni klubovi sve teže podnose povećanje cijena električne energije, tamošnji Bild piše kako je Borussia Dortmund šokirana "milijunski“ zbog naglog povećanja troškova.

Račun za struju dosad im je bio oko četiri milijuna eura, međutim sad im stižu uplatnice na 10 milijuna!

"Odavno smo poduzeli drastične mjere štednje. Naš cilj je smanjiti potrošnju energije i povezane troškove u svim nekretninama za oko 15-20 posto", objasnio je direktor Borussije Carsten Cramer.

gol expired Baš nema sreće: Kapetan Borussije Dortmund se opet ozlijedio, neće ga biti neko vrijeme divider

Navijači će osjetiti nove mjere na svojim kostima

Tako je mrak već pao na stadion Signal Iduna Park, koji više neće biti osvijetljen noću, a ogroman logo BVB-a će biti ugašen. Zasloni će gorjeti samo na dane utakmica. No, to neće biti sve, značajno će smanjiti uporabu reflektora, a grijanje i osvjetljenje travnjaka bit će isključeni.

Promjene će na svojim kostima osjetiti i navijači, osobito VIP gosti jer će stadion biti slabije grijan, a hladnjaci u VIP sobama će raditi samo dok se igraju utakmice. Zima stiže…

Klub s Westfalena nije jedini u problemima, nedavno je sedmerostruki prvak Njemačke, sadašnji drugoligaš Nurnberg odlučio kako neće igrati u večernjem terminu jer ne moraju paliti reflektore. Tako će pokušati što bezbolnije proći kad računi za električnu energiju stignu na naplatu.

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider