Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
casillas stao u obranu

Nesretni Karius ponovno imao dva gafa: Novim žestokim kritikama Nijemac odgovorio molitvom

Borussia Dortmund slavila je protiv Liverpoola u utakmici International Champions Cupa.

Loris Karius (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon prvaka Engleske Manchester Cityja (1:0), Borussia Dortmund slavila je i protiv viceprvaka Europe - Liverpoola. U sklopu druge utakmice International Champions Cupa Borussia je s 3:1 slavila protiv Liverpoola, koju s klupe vodi bivši trener dortmundskog kluba Jurgen Klopp.

Prvo poluvrijeme bilo je više manje za zaborav, iako je Liverpool vodio 1:0 nakon pogotka Virgila van Dijka glavom u 25. minuti. U nastavak su obje momčadi ušle s promijenjenim sastavima, što je bolje iskoristila njemačka momčad. Čovjek odluke u nastavku bio je Christian Pulisic, mlada američka zvijezda, koja je postigla dva pogotka i bio jedan od najzaslužnijih za treći gol.

U 66. minuti Borussia je postigla pogodak s bijele točke, a realizator je, nakon manje svađe s Mariom Gotzeom, bio Pulisic. U 89. minuti susreta Pulisic je sjajno pogodio donji desni kut gola Lorisa Kariusa udarcem izvan kaznenog prostora. U trećoj minuti sudačkog dodatka Pulisic je pucao, Karius obranio, ali odbio loptu ravno na nogu Jacob-Brunna Larsena, koji ju je samo pospremio u mrežu za konačnih 3:1.

Karius je nakon tog poteza ponovno bio izložen valu kritika, sličnom kao i nakon finala Lige prvaka, kada je imao dvije kardinalne pogreške koje su dovele do dva pogotka Reala. Susret je u konačnici završio rezultatom 3:1. Mladi njemački vratar ubrzo je odgovorio svojim kritičarima na društvenim mrežama.

"Žalim one koji uživaju gledajući kako drugi pate ili ne uspijevaju. Što god da se događa u vašem životu zbog čega me toliko mrzite i zbog čega ste toliko ljutiti na mene, molim za vas da taj period prođe i da vam dođu dobre stvari u vaš život", napisao je Karius.

Imao je Nijemac veliku pogrešku i u 4. minuti utakmice kod ispucavanja jedne lopte, no na njegovu sreću, udarac igrača Borussije nije završio u mreži. 

U obranu mladog kolege vratara stao je i legendarni Iker Casillas, koji je napisao:

"Hoće li ikada prestati ti napadi na Kariusa? Postoje mnogo veći problemi u svijetu... Je...! Ostavite dečka na miru. On je osoba poput bilo koga od nas", napisao je Casillas.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider