Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potez očajnika

Borussia želi zadržati Haalanda pod svaku cijenu, ovo još nikome nisu ponudili

Borussia je spremna duboko zagrabiti u džep kako bi zadržala norveškog napadača još godinu dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako već na ljeto može otići za odštetu od 75 milijuna eura, Borussia Dortmund želi Erlinga Haalanda zadržati pod svaku cijenu.

Zbog toga su poslovično štedljivi Nijemci odlučili duboko zagrabiti u vreću novca i ponuditi mu ugovor koji neće moći tek tako odbiti - spremni su mu dati dvostruko veću plaću da ostane još samo godinu dana u Njemačkoj, otkriva Bild.

Norveški napadač trenutno zarađuje osam milijuna eura, a prihvati li ovu ponudu postao bi najplaćeniji nogometaš u redovima dortmundske Borussije, i to uvjerljivo. Za sada je to Marco Reus koji trenutno zarađuje oko 12 milijuna eura.

Naravno, radi se o financijski zahtjevnom potezu koji nije moguće izvesti bez financijske injekcije, ali, prema informacijama iz njemačkih medija, Borussija za to ne treba brinuti.

Već imaju partnera koji je spreman povećati svoja sponzorska davanja kako bi, bez ikakve dvojbe, najveći dragulj dortmundskog sastava ostao još godinu dana u Njemačkoj. Radi se o Pumi koja odijeva nogometaše Borrusije.

gol expired VIDEO Španjolci se naklonili Modriću zbog ovog poteza, izvukli snimku staru nekoliko godina divider

Unatoč ambicioznim planovima, predsjednik uprave Han-Joachim Watzke je svjestan da to neće biti lako postići.

"Vjerujemo da bi za Haalanda još jedna godina u Borussiji bila odlična za njegov razvoj, ali ako on želi negdje drugdje nastaviti karijeru, imat ćemo razumijevanja", rekao je.

Dakako, zainterisiranih klubova ne manjka, ali čini se da u tome prednjački madridski Real koji ima velike planove za ljetni prijelazni rok. Osim Kyliana Mbappea, sada su udicu bacili i na norveškog napadača.

Bio bi to pravi atomski napad...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider