Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPUŠTA BUNDESLIGU

Borna Sosa napokon riješio transfer: Velikan složio hrvatsku obrambenu koloniju

Borna Sosa ipak je posljednjeg dana prijelaznog roka dobio novi klub.

Borna Sosa (Foto: Tom Dubravac/Cropix)

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa napokon je riješio transfer iz Stuttgarta, njemačkog prvoligaša u kojem je proveo pet sezona i etablirao se u ponajboljeg lijevog bočnog braniča njemačke Bundeslige.

Hrvatski obrambeni trojac u Amsterdamu

Prema informacijama Fabricija Romana, Sosa je već na putu u Amsterdam, gdje će odmah odraditi liječnički pregled prije potpisivanja ugovora s bivšim višestrukim europskim prvakom, Ajaxom.

Sosa se tamo pridružuje Jakovu Mediću i Josipu Šutalu, hrvatskim nogometašima koji su također ovog ljeta pristupili Kopljanicima.

Pogodak Sose protiv Danske

Ajax je i dalje europski velikan

Iako ovaj transfer predstavlja malo iznenađenje, budući da se Sosu očekivalo u nekoj od četiri najjače lige, a u nekim prijelaznim rokovima je čak bio povezivan s klubovima poput Manchester Cityja, mora se priznati da je u pitanju dobar posao.

Ajax je velikan u kojem bi svakome trebala biti čast igrati, neovisno o tome što će ove sezone igrati Europsku ligu, a ne Ligu prvaka. 

Sosa je igrajući za Stuttgart upisao 115 nastupa te je postigao pet pogodaka i čak 35 asistencija. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 14 utakmica i postigao jedan pogodak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider