Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
Sve za Hrvatsku

Junak hrvatskog plasmana u polufinale Davis Cupa: "Nevjerojatno je iskustvo upoznati predsjednika SAD-a"

Apsolutni junak hrvatskog plasmana među 4 najbolje reprezentacije u Davisovu kupu je 23-ogodišnji Borna Gojo. Ovaj Splićanin s legendarnih Firula kreirao je dvije senzacionalne pobjede u posljednjih 5 dana, a njegov neobični teniski put uključivao je studiranje u SAD-u, ali i susret s Donaldom Trumpom u Bijeloj kući.

Proslavio je emotivno, glasno, u svom stilu. Baš onako kako bi i očekivali od 279. igrača svijeta koji je upravo svladao 27. I to pred njegovom publikom. U Davis Cupu.

„Da igram za sebe i da igram ovakav meč, vjerojatno bi nakon prvog brejka slomio 3 reketa i otišao doma jer bih se iživcirao. Ali ovdje stvarno osjećam puno veću odgovornost, uspijevam se iskontrolirati i ostat pozitivan čak i kad ne krene“, kaže Gojo.

A malo je reći da ga je krenulo posljednjih dana. Jer Gojo nije samo jučer protiv Italije svladao 252 mjesta bolje rangiranog Lorenza Sonega, već je i u meču s Australijom prije 5 dana sa 7:6 i 7:5 pobijedio 61. igrača svijeta Alekseja Popirina i tako postao apsolutni heroj Hrvatske na putu do polufinala Davis Cupa.

„Drago mi je šta uspijevam stvarno za Hrvatsku izvući najbolje od sebe. To je meni puno bitnije nego samo za sebe.“

A priča ovog momka sa splitskih Firula sve je samo ne obična. U tenis je ušao relativno kasno, tek s 12 godina, pa nije bio od onih kojima se predviđala velika karijera.

No vrijedno je trenirao, a onda je pred kraj srednjoškolskih dana jedan poziv iz SAD-a sve promijenio.

„Ja iskreno isprve nisam razmišljao o koledžu, jer to u Hrvatskoj nije toliko popularna opcija. Ali, onda sam pričao s trenerom s Wake Foresta i on je odmah, što je mene iznenadilo, meni ponudio punu školarinu. 70 do 75 tisuća dolara je jedna godina, znači u 4 godine izađe skoro 300 tisuća dolara što mi oni de facto daju da ja dođem tamo igrati tenis i da uz to završim školu. To je stvarno jedna odlična prilika koju ja nisam mogao propustiti tada."

I pokazala se kao puni pogodak. Jer 2018. Gojo je svoj Wake Forrest odveo do prvog naslova nacionalnog sveučilišnog prvaka, a za nagradu je osim tradicionalnog prstena dobio i posjet Bijeloj Kući. A tamo mu je osobno čestitao tadašnji američki predsjednik Donald Trump.

„To je iskustvo jednom u životu. Stvarno smo zahvalni svi šta smo imali tu priliku u kratkom roku doći do predsjednika i imati priliku s njim popričati, i da nam on stisne ruku i čestita, stvarno nevjerojatno."

Nevjerojatnim nastupima ovaj danas 23-ogodišnjak pogurao je Hrvatsku među 4 najbolje reprezentacije u Davis Cupu. Poželimo mu da u istoj formi bude i u meču karijere u polufinalu, gdje će vjerojatno čekati Srbija predvođena Novakom Đokovićem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider