Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brza zamjena

Osijek dobio novog trenera: Navijači su ga obožavali kao igrača kluba

Borimir Perković u karijeri je upisao 39 nastupa za Osijek, a sada je postao novi trener.

Borimir Perković (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Rene Poms je bivši, a Osijek je danas predstavio novog trenera. Novo ime na klupi hrvatskog prvoligaša je Borimir Perković, iskusni 55-godišnji stručnjak.

Perković je u igračkim danima nastupao baš za Osijek. Upisao je 39 nastupa i 13 golova, a navijači su ga obožavali u periodu od 1997. do 1999. godine.

''Perković se kao glavni trener istaknuo odličnim epizodama u Šibeniku i Interu, u kojima je afirmirao čitav niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu, samostalno je trenirao i Varaždin.

Zdravko Mamić i Mirko Barišić Boysi, pazite da vas ne izigraju: Zašto Mamićev "tata" i zapravo glavni šef ne želi javno obećati slobodne izbore!? divider

Perković je, inače, osječkim ljubiteljima nogometa ostao u vrlo dobrom sjećanju kao bivši igrač Bijelo-plavih. U našim je redovima proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Naime, prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, a u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao je 27 prvenstvenih utakmica i polučio devet pogodaka. Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10).

Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske, u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 2:1. Nastupio je u tom povijesnom maksimirskom dvoboju od prve do posljednje minute.

Igrao je Boro u to vrijeme sa Šušnjarom, Galinovićem, Beljanom, Lasićem, Ergovićem, Vuicom, Stjepanom i Juricom Vranješom, Vidovićem, Gašparom, Bubalom, Balatincem, Prišćom, Mituom… Njegovi ga tadašnji suigrači pamte ne samo kao pravo pojačanje nego se potvrdio i karakterno, ljudskim kvalitetama. Kasnije bi uvijek, dolazeći u Osijek s momčadima koje je vodio s trenerske klupe, isticao kako mu je vrijeme provedeno u Gradu na Dravi bilo prekrasno i nezaboravno, a sada nam se, eto, ponovno vraća'', objavio je NK Osijek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX